Menaxher i suksesshem!

Menaxher i suksesshem!

(1/4) > >>

Sweetness:
Qellimi i temes:
Te tregojme dhe te diskutojme  rreth asaj cka duhet te posedoj nje menaxher per te qene i suksesshem, gjithashtu per menaxherin si kreator i komunikimit afarist, tipi i personit te menaxherit si baze e per nje biznes te suksseshem dhe shume e shume karakteristika rreth  menaxherit.

Sweetness:
Disa nga karakteristikat per te qene menaxher i suksesshem:

Arsim perkates - te cilin e kerkon niveli udheheqes sipas hierarkise se vendeve  menaxhuese. Menaxheri duhet ta zgjeroj arsimin dhe informimin e tij me dituri profesionale dhe shkencore te cilat jane ne trend me ndyshimet te cilat ndodhin si ne aspektin profesional ashtu edhe ne ate  aspektin shoqeror.

Informim i gjithanshem - i plot per ndodhit ne kompani - menaxheri duhet te jet i pranishem ne vendin e tij te punes qe te mund te realizoj ate informim.

Te jete i inforumuar per te punesuarit - ne vecanti  per bashkpunetoret dhe sjelljen e tyre profesionale.

Te udheheq ditar per obligimet prioritare - keu behet fjale per obligimet qe ai duhet ti kryej mirepo edhe per  obligimet e bashkpunetoreve te tij.

Analizimi i propozimeve dhe ideve te kunderta nga mendimi i tij personal - ketu vjen ne shprehje shkalltesia per vetekontroll dmth duhet ikur reagimeve impulsive te shkaktuara nga fuqia e pozicionit.

Veteanalizmi i rregullt - menaxheri duhet ti analizoj veprimet e tij  me nje shkalle te lart te vetekritikes.

Te jete indiferent dhe i vendosur gjate veprimeve - ketu duhet ti  vleresoj objektivisht kualitetin e puneve te te kryera  nga ana e te punesuarve.

Te jete lojal ndaj kompanise - kjo nenkupton jo vetem respektimin e emrit te kompanise por  kryerjen e detyrave  edhe atehere kur nuk ka dakordim  persa i perket arsyetimit te te njetave (detyrave). Kjo dmth. menaxheret e nivelit me te lart duhet respektuar ne cdo shikim dhe detyrat e dhena nga ana e tyre duhet te kryhen.

Ndertimi i kultures se sjelljes - sjellja e kultuaruar e menaxherit kah te punsuarve, bashkepunetoreve dhe partnereve afarist paraqet imazhin e tij por edhe imazhin e kompanise te cilen ai e prezanton. Duhet ti dij por edhe ti praktikoj, normat kryesore te sjelljes se kulturuar, si verbale, ashtu edhe jo verbale. KEtu duhet ta theksoj patjeter, asnjehere nuk duhet haruar  te buzeqeshim se me ate i hapim dyert e besimit dhe miqesise.

Etika afariste - menaxheri per te qene i suksesshem duhet ti respektoj normat etike te parapara ne kodeksin  e sjelljes  se kompanise se tij. PErvec ketyre ai duhet te posedoj principet e tij morale personale te sjelljes te cilat perputhen me normat ligjore te shoqerise  ku jeton dhe punon.

Rezistence ndaj stresit - gjate punes menaxheri shpesh has ne gjendje stresuese te shqtesimit,  josigurise, merzitjes, konfuzionit, zemerimit, friges etj etj.. Ne boten e biznesit, ne vendet e zhvilluara, trajnohen  shkalltesite  per organizim personal, teknike per "shprazjen"  dhe zvoglimin  e ankthit, analize e situates, teknika te vecanta  per te pasur  nivel te lart te tolerances, frustracioneve etj etj etj.....jelena:
Cituar nga: Sweetness ne 15/10/07, 16:04Te udheheq ditar per obligimet prioritare - keu behet fjale per obligimet qe ai duhet ti kryej mirepo edhe per  obligimet e bashkpunetoreve te tij.
Ndoshta spo e kuptoj une mire?

Manaxherit nuk i shkojne punet githmone ashtu si e ka planifikuar, perkundrazi atij shpesh i duhet te tregohet fleksibel per tepershtatur keto plane mjedisit qe nuk eshte statik, po qe ndryshon ne menyre te vazhdueshme. Prandaj them qe se kupoj pse shprehesh si me siper.


Sweetness, a ka dallim midis Manaxherit dhe Sipermarresit ne praktikat e vendit tone?

Sweetness:
Cituar nga: jelena ne 19/10/07, 11:11

Cituar nga: Sweetness ne 15/10/07, 16:04Te udheheq ditar per obligimet prioritare - keu behet fjale per obligimet qe ai duhet ti kryej mirepo edhe per  obligimet e bashkpunetoreve te tij.
Ndoshta spo e kuptoj une mire?

Manaxherit nuk i shkojne punet githmone ashtu si e ka planifikuar, perkundrazi atij shpesh i duhet te tregohet fleksibel per tepershtatur keto plane mjedisit qe nuk eshte statik, po qe ndryshon ne menyre te vazhdueshme. Prandaj them qe se kupoj pse shprehesh si me siper.


Sweetness, a ka dallim midis Manaxherit dhe Sipermarresit ne praktikat e vendit tone?Jelena, ke te drejt ti kur thua qe nuk i shkojne punet menaxherit ashtu sic i ka planifikuar por kur behet fjale per  te qene  menaxher i  suksesshem edhe te papriturat duhet te parashikohen. Persa i perket udheheqejes se ditarit per punet prioritare eshte e patjetersueshme te pakten une ashtu mendoj, pastaj per te papriturat qe dalin nga puna dinamike e tij duhet te jete gjithmon i gatshem ti menaxhoj ne menyren me te pershtatshme.

Shume pyetje me vend kjo " a ka dallim midis Manaxherit dhe Sipermarresit ne praktikat e vendit tone?" Edhepse dallimet jane shume te medha shumica nuk bejne dallime midis menaxherit dhe sipermaresit
Dallim midis menaxherit dhe sipermaresit ne vendin tone nuk behen, kjo duket qarte kur flitet per dike qe eshte sipermares a emerohet nga te tjeret si menaxher, por edhe vet personat ne fjal e quajne veten menaxher.
Mund te na tregoj dikush ku eshte dallimi midis sipermaresit dhe menaxherit?

diego2:

Te mbaje ditar ka dashur te thote besoj

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page