Receta
Faqe: [1]
  Printo  
Autor Tema: Receta  (Lexuar 5376 here)
dj diamant
Vizitor
« : 16/03/08, 17:05 »
0

Ne kete tem ftoj te gjith antaret te hedhin shumllojshmeri Recetash duke ndihmuar keshtu shtepiaket + te dhenit pas guzhines :D .
Identifikuar
dj diamant
Vizitor
« Pergjigju #1 : 16/03/08, 17:05 »
0

Qofte me oriz
Orizi i pastruar dhe i larė zihet
nė ujė tė valuar me kripė sa
tė bėhet pilaf i thatė. Hiqet nga
zjarri, lihet tė ftohet pak dhe
duke e pėrzier me lugė druri
hidhen vezėt njė e njė nga njė,
shtohet mendėr, kripė e piper. Nė
njė tigan tė posaēėm skuqen me
vaj ulliri nga tė dyja anėt
Identifikuar
dj diamant
Vizitor
« Pergjigju #2 : 16/03/08, 17:05 »
0

Byrek me oriz
Petėt hapen si zakonisht pėr
byrek, ndėrsa orizi i pastruar
dhe i larė zihet sa tė bėhet pilaf
i shkrifėt. Kur hiqet nga zjarri
i hidhet kripė, piper vezė dhe
gjalpė. Nė njė tavė tė lyer shtohet
gjysma e petėve, nė mes orizi i
pėrgatitur, sipėr pjesa tjetėr e
petėve, spėrkatet me gjalpė ose
vaj dhe piqet
Identifikuar
dj diamant
Vizitor
« Pergjigju #3 : 16/03/08, 17:05 »
0

Rizoto me kėrpudha
Vėrini kėrpudhat nė njė tas
me ujė tė vakėt dhe lėrini pėr
gjysme ore, pastaj kullojini dhe
grijini shumė trashė. Filtrojeni
mirė ujin e kėrpudhave dhe mbajeni
mėnjanė. Nė njė tenxhere
tretni gjalpin, shtoni qepėn
dhe, nė flakė tė ulėt, fėrgojeni
derisa tė zbruhet dhe tė bėhet e
tejdukshme. Shtoni kėrpudhat
dhe lėrini tė lėshojnė shije pėr
dy minuta. Hidhni orizin dhe,
nė flakė mesatare, pėrziejeni
pėr tė paktėn njė minutė, pastaj
lageni lehtė me verė dhe, kur kjo
tė jetė thithur, me ujin e zbutjes
sė kėrpudhave, gjithmonė duke
e trazuar. Filloni tė shtoni, pak e
nga pak, lėngun e mishit derisa
tė ziejė orizi. Do tė duhen rreth
18 minuta. Nja dy minuta para
se tė ziejė orizi, shtojini majdanozin.
Provojeni dhe rregullojeni
pėr kripė.
Identifikuar
dj diamant
Vizitor
« Pergjigju #4 : 16/03/08, 17:05 »
0

Rizoto me bizele
Nė njė tenxhere tretni gjalpin
dhe mė pas shtojini qepėn
dhe fėrgojeni nė flakė tė ulėt, derisa
tė zbutet e tė bėhet e tejdukshme.
Shtojini majdanozin dhe
nėse e pėrdorni hudhrėn, pastaj
lėreni tė fėrgohet pėr pak minuta.
Shtojini bizelet, spėrkateni me
pak lėng mishi, mbulojini me
kapak dhe lėrini tė ziejnė ngadalė
pėr 10 minuta. Shtojini lėngun
e mishit te mbetur dhe orizin,
trazojeni dhe lėreni tė ziejė pėr
13-14 minuta. Provojeni a ka zier
orizi dhe mbarojeni gatimin. Nė
fund plotėsojeni me djathė, trazojeni
me kujdes dhe shėrbejeni
tė nxehtė.
Identifikuar
Faqe: [1]
  Printo  
 
Shko te: