Gazeta Shqiptare Online

| Nr. 5293 Viti XVIII
ONLINE
aa|| Kerko:a   
|| Faqet e Gazetës
   EDITORIAL
   Faqe 2-3
   Faqe 4-5
   Faqe 6-7
   Faqe 8-9
   Faqe 10-11
   Faqe 12-13
   Faqe 14-15
   Faqe 16-17
   Faqe 18-19
   Faqe 20-21
   Faqe 22-23
   Faqe 24-25
   Faqe 26-27
   Faqe 28-29
   Faqe 30-31
   MILOSAO
   BLUETOOTH

|| Bluetooth në PDF
 
Tahiri: Nė 9 muajt e parė tė 2013 janė transferuar 90% e policėve
» Dėrguar mė: 12/12/2013 - 07:04


Pagat e policëve, arsimi mi i tyre dhe situata në të cilën ndodhet policia shqiptare kanë qenë ditën e djeshme në fokus të fjalimit të ministrit të Brend-shëm, Saimir Tahiri, gjatë ceremonisë për prezantimin e misionit "Pameca IV". Sipas Tahirit, vetëm nga viti 2010, në vitin 2011, 2012 dhe janar-shtator 2013, janë transferuar nga detyra 8866 punonjës policie, që janë 90 për qind e Policisë së Shtetit, gjë që sipas tij, dëmton punën e policisë. Ndërkohë, ministri i Brendshëm theksoi se një problem madhor është edhe arsimimi i uniformave blu. "Dhe sot na mbetet shumë për të bërë në kuadër të forcimit të kapaciteteve të punonjësve të Policisë së Shtetit, për sa kohë, më pak se 30 për qind e punonjësve të Policisë së Shtetit ka arsimin e lartë", - theksoi Tahiri. Por, sipas ministrit të Brendshëm, duhet që të bëhen përmirësime edhe për sa u përket pagave dhe trajtimit financiar të policëve. "Mjafton t'ju them që nëse në vitin 2003 paga e një punonjësi policie në raport me pagat e tjera qëndronte në raportin 1 me 1.8, sot që flasim është 1 me 1.18. Ndërkohë që punonjësit civilë në Policinë e Shtetit, si raport, në qoftë se në vitin 2003 e kanë pasur 1 me 1.65, sot e kanë 1 me 1", - theksoi Tahiri.
Printo Dėrgo me e-mail
 
 

Ndalohet rreptësisht prodhimi i faqes ose një pjese të saj pa kërkuar një leje të shkruar.
Copyright 2012 GAZETA SHQIPTARE
Përdorimi i lajmeve mund të bëhet duke përmendur burimin, nëse jo, kjo është një shkelje e të drejtave.