Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

“Dritëhijet” e luftës italo-greke/ Aty ku kërkohen eshtra, flasin historianë e banorë (Video)

fusha e sajmoles

Nga Brikena Metaj
Si nisi dhe çfarë rrjedhje pati e gjithë lufta italo-greke në vitin 1940 në Jugun e Shqipërisë, pikërisht në fushën e Sajmolës, ku sot vijojnë gërmimet për gjetjen e eshtrave të rënë gjatë kësaj kohe.

Gazetarja Brikena Metaj ka biseduar me historianë dhe banorë të zonës për të rikthyer pas gjurmë të historisë. Ndjekim reportazhin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.