Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

TIRANE– Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Sonila Qato i ka bërë apel bizneseve në vend që të japin kontributin e tyre për familjet e prekura nga përmbytjet. Përmes një statusi në Facebook, ministrja kërkon solidaritet për situatën që kaloi vendi si pasojë e reshjeve të dendura. Statusi...

Nga: Ornela MANJANI Procesi i aplikimit dhe ekzekutimit të vendimeve përfundimtare të vlerësuara financiarisht për vitet 1993, 1994 dhe 1995 është një proces i vazhdueshëm dhe i hapur për të gjitha subjektet. Të gjitha subjektet përfituese, ish-pronarë që janë përfitues sipas trungut familjar duhet të nënshkruajnë deklaratën noteriale, ku...

Nga: Ornela Manjani Në Agjencinë e Trajtimit të Pronave ka nisur kompensimi fizik dhe financiar për vendimet e dhëna në vitet 93-94. Pasi bëhet vlerësimi ekonomik nga agjencia dhe shpallja në buletinin e posaçëm, ish-pronarët mund të aplikojnë me një set minimal dokumentesh. “Janë thjesht dy deklarata noteriale ku...

NGA ORNELA MANJANI TIRANE- Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave ka miratuar listën me 21 pronarë që përfitojnë kompensimin për tokën e zënë nga ndërtimet pa leje. Referuar listës, 20 përfitues janë në kryeqytet dhe një përfitues është në qytetin e Elbasanit. Lista me përfituesit mban firmën e...

NGA ORNELA MANJANI Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave cakton formulën për kompensimin e 26 mijë pronarëve. “Çmimet që parashikon ligji i ri janë të hartës së vlerës së pronës në momentin e hyrjes në fuqi të këtij ligji. Zëri kadastral, i cili llogaritet për të vlerësuar ekonomikisht...

NGA ORNELA MANJANI TIRANE– Pronari i shpronë suar i tokës bujqë sore do të kompensohet për vlerën e tokës bujqësore me çmimin e hartës aktuale. Pronari i shpronësuar i tokës truall do të kompensohet me vlerën e tokës truall referuar çmimit të hartës së vlerës së pronës aktuale, duke...

NGA ORNELA MANJANI TIRANE– Kthimi dhe kompensi mi i pronave për 26 mijë dosje do të marrë fund brenda tri viteve. Fondi për kompensimin e ish-pronarëve do të rritet progresivisht çdo vit dhe do të arrijë në 5 miliardë lekë. Ndërkohë që po përcaktohen tri mënyra për kompensimin e...