Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Nga Erdal SIMSEK Hashashinët janë një nga organizatat terroriste më të vjetra që njeh bota. Gjerësisht e njohur nga perëndimorët me emrin “Assassins”, pra, “Vrasësit”, kjo organizatë shquhej për akte terroriste individuale. Duke qenë se shpata, harku dhe armët e tjera të së njëjtit kalibri ndaloheshin të mbaheshin me...

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Drejtues Madhor Haki Çako, priti në një takim Përfaqësues të Departamentit Amerikan të Shtetit, asistenca kundër terrorizimit, ekip i kryesuar nga William Maxwell përfaqësues i programit ATA. Gjatë takimit me Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë, ekipi i ardhur në Shqipëri ka vlerësuar...

Në Kosovë, zyrtarët e qeverisë thonë se janë duke hartuar strategji kundër terrorizmit me të cilën synohet që të parandalohet dhe luftohet kjo dukuri. Ata thonë se tashmë ka ndryshuar edhe mënyra e kërcënimeve, ku rëndësi pritet t’i kushtohet rrezikut brenda përbrenda Kosovës. Njohësit e çështjeve të sigurisë bëjnë...

Politologu vjenez dhe eksperti ballkanik, Vedran Dzihic studion ideologjinë, rrjetet dhe mekanizmat e radikalizimit te vendet ballkanike dhe komuniteteve të tyre këtu në Austri, shkruan fillimish gazeta më e vjetër e botës, “Wiener Zeitung”. Në vijim keni intervistën. “Wiener Zeitung”: Sëpaku mediatikisht, shqiptarët nuk vërehen se kanë rol të...