SHBA- Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama foli për siguri të qytetarëve në të gjithë botën pa dallim gjinie, race, bindjeve politike, ndërsa u ndal tek përfaqësimi i grave në qeverinë shqiptare, ai tha se është krenarë të pohojë se ka një barazi mes burrave e grave në qeveri, dhe se në administratën publike gratë janë 45% e të punësuarve.

Jam krenar të bëj me dije para jush se për herë të parë në Shqipëri kemi përfaqësim të barabartë gra burra në qeveri. Gratë përbëjnë 35% të parlamenti dhe 45% të administratën publike. Kjo bën të mundur që zëri i tyre të jetë i dëgjuar. Është bindja ime e thellë se fuqizimi i tyre do të shërbejë si një shtysë për më shumë zhvillim ekonomik dhe për më shumë mirëqenie”, tha Rama në OKB.

(m.k/BalkanWeb)

Etiketa: