Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
Lajme
Grupet
Rezultatet
Kalendari
RUSI 2018
16:00

Uruguaj - Rusi

RUSI 2018
16:00

Arabi Saudite - Egjipt

RUSI 2018
20:00

Spanjë - Marok

RUSI 2018
20:00

Iran - Portugali


Foto/ Kalifornia kërcënohet nga vatrat e zjarrit “Thomas”

SANTA BARBARA, CA - DECEMBER 13: Fire, smoke, and ash from the Thomas Fire, currently burning in the hills above Montecito, Summerland, and Carpinteria along the eastern edges of the county, have driven away the tourists on December 13, 2017, in Santa Barbara, California. Because of its close proximity to Southern California and Los Angeles population centers, combined with a Mediterranean climate, the coastal regions of Santa Barbara have become a popular weekend getaway destination for millions of tourists each year. (Photo by George Rose/Getty Images)
Vehicles pass beside a wall of flames on the 101 highway as it reaches the coast during the Thomas wildfire near Ventura, California on December 6, 2017. California motorists commuted past a blazing inferno Wednesday as wind-whipped wildfires raged across the Los Angeles region, with flames triggering the closure of a major freeway and mandatory evacuations in an area dotted with mansions. / AFP PHOTO / MARK RALSTON

Zjarrfikësit vijojnë të përballen me flakët e zjarrit në afërsi të Santa Barbarës në Kaliforni, ku vatra e tretë më e madhe e zjarrit në këtë shtet ka arritur shumë pranë qytetit të vogël të Montecitos, qendër banimi e një numri të konsiderueshëm miliarderësh.

Zjarri i quajtur “Thomas” që po shkakton dëme të mëdha prej dy javësh ka mobilizuar 8 500 forca zjarrfikëse dhe 34 helikopterë, por erërat dhe mungesa e lagështisë së ajrit vijojnë të përshkallëzojnë eçurinë e zjarreve.

Të shtunën, urdhri për evakuim të detyrueshëm si dhe këshilla për evakuim vullnetar për disa pjesë të distriktit u lëshuan nga Zyra e Menaxhimit të situatave të emergjencës në komtenë e Santa Barbarës, në veri të Los Angeles.

Lokaliteti i Montecitos, vendbanimi i yjeve të kinemasë dhe milirderëve, gjendet rreth 80 kilometra në veriperëndim të Los Angeles, është një prej zonave ku banorët janë lajmëruar për tu evakuar nga shtëpitë e tyre.

“Vatrat e zjarrit kanë avancuar me shpejtësi drejt jugut, në komunën e Montecitod ku janë përfshirë shumë ndërtesa”, njoftoi në web-in e saj Cal Fire, agjencia kaliforniane e luftës kundër zjarreve.

Zjarri “Thomas” ka djegur tashmë rreth 108 000 hektarë, dhe shkatërruar më shumë se 1 000 ndërtesa që kushtojnë më shumë se 110 milionë dollarë që nga 4 dhjetori, sipas një vlerësimi paraprak të Cal Fire.