Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

FOTO/ Letoni, hedhja e parë me parashutë nga një super-dron

Prova e realizuar nga Ingus Augstkalns, mund të jetë kufiri i ri i sportit ekstrem. ‘Skydrive’ është hedhur nga 330 metra lartësi, pasi ka fluturuar në ajër me një dron i përbërë nga 28 motorë.

Nëse hedhja e parashutistit letonez mund të duket vetëm një sport me shumë adrenalinë, prodhuesit e super-drone’, shpjegojnë që në të ardhmen jo shumë të largët ‘mjete’ të tilla mund të përdoren si një mision shpëtimi.

‘Në të ardhmen, teknologjia jonë do të shpëtojë jetë njerëzish, do të ndihmojë të shuajmë zjarret dhe të bëjmë të tjera punë impenjuese dhe sinjifikative’, ka deklaruar Janis Putrams, inxhinieri iAerones dhe pilot i dronit. FOTO©Aerones/IBERPRESS
(da.xha/BalkanWeb)


KOMENTO

*E-mail nuk do te publikohet.
Komenti juaj do publikohet brënda 3 orëve , nëse përdorni fjalor ofendues , komenti nuk do të publikohet nga moderatori .