Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
FLASH

Njё evenet ritual nё Moskё, transmetohet ҁdo vit drejtpёrdrejtё nё mbarё vendin: Konferenca e shtypit e presidentit rus. Kjo flet shumё si pёr vet presidentin rus, ashtu edhe pёr gazetarёt mendon Miodrag Soric. Pjesёrisht konferenca e shtypit u zhvillua si nё njё takim tё madh familjar nё mbrёmjen e...

Nga: Monika STAFA Etika në media trajton parimet dhe standarde specifike mbi mbrojtjen dhe rekomandimin e koncepteve të sjelljes së drejtë dhe të gabuar. Media është mjeti nëpërmjet të cilave bëhet e mundur shpërndarja e informacionit apo dhe dijes në drejtim të një pluraliteti marrësish ose shfrytëzuesish pa dallim....

Nga Bardh SPAHIA Ka shumë kohë që vendimet e Kuvendit të Rilindjes më shumë se të tilla, janë akte për të ndryshuar çfarë është vendosur më parë. Nëse është mungesë vizioni, nëse është mungesë dijesh e vullneti për të punuar, kjo nuk ka shumë rëndësi. Parlamenti në epokën e...

Nga Andi BUSHATI Duke qenë njëri prej atyre që i është dukur skandaloz guximi i çartur i kësaj mazhorance për të zgjedhur një prokuror vetëm me votat e saj, kam qenë gjatë gjithë këtyre ditëve i vëmendshëm, për të qëmtuar me kërshëri argumentet e atyre që mendojnë ndryshe nga...

Nga Erl Murati Si fillim dua të them që nuk është e vështirë të vihet re një lloj tensioni etik midis medias së shkruar dhe asaj online. Në disa raste vërehet që gazetaria tradicionale nuk e fsheh një lloj përbuzjeje për gazetarinë online dhe kjo është deri diku e...

Nga Shaban Murati Një burim diplomatik perëndimor nga Beogradi bën të ditur se qeveria serbe ka hartuar një plan të fshehtë për të kapërcyer kushtin e kushteve, që BE i ka vënë Serbisë për anëtarësim dhe që është njohja e Kosovës. Plani konsiston në atë që Serbia t’i ofrojë...

Akademiku Artan Fuga në një shkrim në profilin e tij në “Facebook” ngre publikisht një pyetje se; kush na përmbyti. Teksa jep disa nga arsyet se pse vendi u përmbyt, Fuga shkruan se; ‘Një territor i boshatisur nga fuqia e punës, nga banorët, nga aktiviteti ekonomik, është mall pa...

Nga: Edmond TUPJA Para nja dy javësh kisha vënë re se në tregun e vogël fshatar, diku gati buzë rrugës “Mine Peza”, krejt të rinovuar nga Bashkia e kryeqytetit tonë të shtrenjtë eurodashës (komplimentet e përgëzimet e mia asaj), ishin vendosur dy kabina tualeti ose më shqip, nevojtoresh, si...

Nga: Jorgji KOTE Kështu mund të thuhet pas turit diplomatik dyditor në Bruksel të kryeministrit Rama dhe kryediplomatit Bushati në fillim të kësaj jave. Presidenti i Këshillit, Tusk, i Komisionit Juncker, i Parlamentit Evropian Tajani, Shefja e Politikës së Jashtme Mogherini dhe zyrtarë të tjerë të lartë të BE-së...

Nga Natasha Mulaj Qysh prej miratimit në parlament të strukturave tona të vetingut, është folur dhe komentuar pafund për rëndësinë jetike të tij, si për vetë drejtësinë, ashtu edhe për impaktin që do të këtë ai në çdo qelizë të shoqërisë. Realisht pritshmëritë janë shumë të larta, dhe ne...

Nga: Pëllumb KARAMETA Ende sot, pohimet e dala mode rreth dijes vazhdojnë të struken prapa mënyrës si mendojnë jo pak specialistë dhe mësues për kurrikulën, për procesin e nxënies dhe provimet. Kërkime nga qendra me ndikim në reformat arsimore provojnë se, sapo të bëjmë tonën zhvendosjen nga kuptimi i...

NGA Andi BUSHATI Sa herë që vihet në provë thënia se historia kur përsëritet, më shumë i ngjan një farse sesa një tragjedie, po aq herë ajo rrezulton e vërtetë. Këtë na kujtoji edhe dalja e fundit e Edi Ramës, pasi mori mbështetjen e çiftit Lu – Vlahutin për...

Nga: Roland QAFOKU 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017: Tani duhet të gjejmë vitet kur nuk kemi patur përmbytje dhe jo e kundërta. Shqipëria po paguan haraçet e asaj çka bëri këto 27 vjet. Asaj çka i ka bërë natyrës, tokës, lumenjve, përrenjve, liqeneve dhe rezervuarëve. Gjithë këtë papërgjegjshmëri,...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.