Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

NGA KOÇO POLENA* Problemi më shqetësues, aktual ndërkombëtar, është ai i terrorizmit. Edhe Shqipëria, sot,  nuk mbetet jashtë kësaj vorbulle, por jo vetëm me terrorizmin me ngjyra fetar islamike,  si gjithnjë edhe me specifika shqiptare. Terror politik. Historia 100-vjeçare e vendit tonë,  është shoqëruar në vazhdimësi me akte e...

Nga: PETRIT HALITI* Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, po manifeston një ngutje të pazakontë në përpjekjet e tij për rikrijimin, qoftë edhe në miniaturë, të ish-Bashkimit Sovjetik. Në 1 janar të këtij viti hyri në fuqi Traktati themelues i Unionit Ekonomik Euroaziatik, UEEA, i krijuar nga Rusia dhe dy...

Nga: “BBC” Largimi në masë i popullsisë së Kosovës duket se u ka rënë në sy edhe mediave të huaja dhe “BBC News” i ka kushtuar një reportazh kësaj situate. Edhe pse ‘BBC’ vë në dukje popullsinë e re që ka ky shtet, thotë se shumica e të rinjve...

Nga FATOS TARIFA* Çështja e ekzistencës së Zotit, e kuptuar si demiurg, ose si një arkitekt i padukshëm i botës dhe si fuqia që drejton çdo gjë që ndodh në të, nuk mund të shtrohet ontologjikisht dhe as të provohet empirikisht. Unë aderoj në shkencë, jo në fe. Shkenca...

Nga: ARTON KONUSHEVCI* Kosova, sikur edhe shumë shtete të ndryshme të botës, vazhdon të jetë e kërcënuar nga aktivitete të ndryshme terroriste”, thonë deputetët e Kuvendit të Kosovës. Autoritetet e sigurisë dhe të ndjekjes penale në Kosovë, tashmë kanë konfirmuar se po zhvillojnë hetime nën dyshime për përfshirje në rastet që ndërlidhen me...

Nga: ILIR KALEMAJ* Në njëvjetorin e marrjes së Krimesë dhe pas rreth dhjetë ditësh i zhdukur nga qarkullimi, presidenti rus Putin befason me stilin e tij të zakonshëm, duke nënshkruar një traktat me Republikën e vetëshpallur të pavarur të Osetisë së Jugut, duke ia bashkangjitur atë formalisht Rusisë. Osertia e Jugut dhe Abkhazia në...

Nga: ANASTAS ANGJELI* Kur flasim për terrorizmin ndërkombëtar dhe krimin e organizuar e pasojat e tij, të gjithë njëzëri kemi pranuar se ai përbën një sfi dë të re, ndoshta më të sofistikuarën, më shkatërruesen dhe më vdekjeprurësen me të cilën bota e qytetëruar është ndeshur ndonjëherë. Zhvillimet aktuale, veprimet terroriste e kriminale...

Nga: BUJAR NISHANI * Ne shqiptarët jemi krenarë për faktin se jetojmë në një shoqëri shumëfetare me shumicë myslimane, ku anëtarët e të gjitha besimeve bashkëjetojnë prej shekujsh në paqe, harmoni dhe respekt të ndërsjellë. Kur flitet për traditën dhe pse jo, për profilin e veçantë që ka Islami shqiptar, duhet të kihet parasysh...

Nga: AHMET SHQARRI* Mes shumë ngjarjeve tronditëse në këtë vend, lajmi për një ndërtim pa leje prej kreut të institucionit më të lartë të futbollit ngjan si një tallje! A thua se i hoqëm qafe gjithë ato gjëra të tmerrshme, me vrasje e vjedhje nga më të përçudnuarat dhe...

Nga: ARDITA DUNELLARI * Shqipëria dhe Greqia janë zotuar që t’i trajtojnë në mënyrë bilaterale dhe përmes negociatash shqetësimet për projekte zhvillimi që do të devijonin lumin Vjosa. Një situatë e ngjashme është shpalosur edhe pas planeve të Maqedonisë për projekte në lumin Radika, që do të ndikonin te prurjet e lumit Drin...

Nga: SPARTAK KOKA * Një shtyp me të vërtetë i lirë nuk ka asnjë detyrim të mbrojë politikën e shtetit, siç nuk ka edhe asnjë detyrim që të ngurrojë kur vjen rasti për ta mbrojtur atë”, Jerry ter Horst ish-sekretar i shtypit për Presidentin Gerald Ford. Kjo shprehje e një prej ikonave të medias...

NGA FATOS LUBONJA Bomba Doshi” e kanë quajtur ngjarjen që na mbajti e po na mban vëmendjen pezull këto dhjetë ditë. Figura e bombës që shpërthen, nënkupton në këtë rast një gjë që trondit, skandalizon, ngaqë dalin në pah shumë të palara. Por kjo “bombë”, sipas mendimit tim, thellë­...

Nga: XHEVAT MUSTAFA* Për të qenë të saktë, juridikisht dhe formalisht i kemi dhe i paguajmë tmerrësisht shtrenjtë të dyja. Por, në të vërtetë ka kohë që bien kambanat e paralajmërimeve, të njoftimeve dhe konfirmimeve se në Shqipëri ‘de facto’ nuk ka as qeveri dhe as opozitë. Faktet për të argumentuar këtë realitet tronditës,...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.