Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
FLASH
Lajme
Grupet
Rezultatet
Kalendari
RUSI 2018
14:00

Belgjikë - Tunizi

RUSI 2018
17:00

Republika e Kores - Meksikë

RUSI 2018
20:00

Gjermani - Suedi


Nga Vasil Kureta Zhvillimet në marrëdhëniet ndërkombëtare janë të vrullshme dhe me ngjarje shumë të rëndësishme, që pasurojnë me shpejtësi përmbajtjen e marrëdhënieve ndërkombëtare, me ndryshimet që mundësojnë e realizojnë. Brenda këtij procesi vend të veçantë zë dhe samiti i fundit i G7 në Kebek të Kanadasë. Pas deklarimeve...

Nga Deutsche Welle Partia kristiansociale, CSU, partnere e unionit konservator qeverisës në Gjermani po e luan në maksimum kartën për politikën e azilit, mendon Jasper von Altenbockum nga gazeta Frankfurter Allgemeine Zeitung. A është ky fundi i koalicionit qeveritar në Gjermani që vetëm tre muaj është në detyrë? Shumë...

NGA ANDI BUSHATI E gjithë propaganda e pushtetit është angazhuar ditët e fundit për ta paraqitur çështjen e Teatrit Kombëtar si një dasi mes artistëve. Që pas tubimit të shtirë që zhvilloi kryebashkiaku Veliaj, mediat e pushtetit, ato që po përgatiten të rëmbejnë me miliona euro nga xhepat e...

Nga: Gazmend Aga Ramazani mbetet muaji i vëllazërisë, i ribashkimit të zemrave, i faljes së njëri-tjetrit, i lënies mënjanë të mërive. Ramazani na mësoi të jemi njerëz më të mirë, prindër më të mirë, fëmijë më të mirë, bashkëshortë më të mirë, vëllezër e motra më të mirë, shokë...

Nga: Spiros MOSKOVOU Sipas interpretimit të Greqisë, Republika e Maqedonisë, që është krijuar nga shpërbërja e ish-Jugosllavisë, nuk duhet të mbajë këtë emër historik. Maqedonia qysh nga antikiteti është atdheu i heroit kombëtar Aleksandri i Madh. Sipas interpretimit maqedonas republika e vogël multietnike ka të drejtë të krenohet me...

Presidenti Erdogan është në pushtet që prej marsit 2003. Shumë të rinj janë rritur nën regjencën e pushtetit të tij autoritar dhe nuk njohin gjë tjetër përveç Turqisë nën drejtimin e Erdoganit. Sa herë që një anije hedh spirancën në skelën e Üsküdar-it dhe njerëzit zbresin nga anija, Emin...

Nga: Josh Rogin Në ëndrrat më të egra të presidentit kinez Xi Jinping, ai nuk mund të kishte parashikuar një rezultat më të mirë të samitit të Presidentit Trump me udhëheqësin e Koresë së Veriut Kim Jong Un – të paktën për sa i përket interesave të Pekinit. Pas...

NGA: Xhevat Mustafa …Jo pak njerëz mund të shtyhen të pyesin vetveten dhe të tjerë: “Jemi në “Demokraci reale”, apo në “Diktaturë Demokratike”? Çfarë duhet të bëjnë në këto kushte, që as të kemi frikë dhe as të rrezikojmë? Siç po shprehet, kuptohet dhe përjetohet gjithnjë e më qartë,...

Nga: Ryszard Legutko Teza e librit tim The Demon in Democracy është e thjeshtë: pavarësisht diferencave të mëdha, ekziston një ngjashmëri e konsiderueshme midis komunizmit dhe liberal – demokracisë. Teza është e thjeshtë, por tërësia e argumentimeve që e mbështet është në fakt tejet komplekse. Ajo që pasi është...

Nga: Gjergj Mata Çka po ndodh në Shqipëri, sipas një mikut tim psikoanalist me matricë jungiane, janë “sindromat e dekadencës patriarkale dhe pikë. Rrugëdalja, sipas tij, është puna me thellësinë e brendisë, e cila është krejt femërore, por që e frikëson mashkullin”. Mashkulli patriarkal po vdes, edhe pse po...

Nga: Mero Baze Adriatik Llalla është i lirë të mos jetë më pjesë e sistemit të drejtësisë, por nuk është i lirë të mos gjykohet prej saj. Vendimi i zhurmshëm që ka dhënë sot Kolegji i Posaçëm i Apelimit, duke i njohur Adriatik Llallës të drejtën e dorëheqjes për...

Nga: Spartak Ngjela Ka tronditje në Serbi për bashkimin doganor Shqipëri- Kosovë. Në fakt kjo është shenja e parë e bashkimit alban në Ballkanin Perëndimor. l. Daçiç, ministri i Jashtëm i Serbisë, çirret me ulurimë se po formohet Shqipëria e Madhe. Por ky është në fakt dëshpërimi që ish...