Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Nga Monika KRYEMADHI* Zoti Kryetar, I dashur Kryeministër, Të nderuar kolegë deputet, Të dashur qytetarë shqiptarë, 4 vjet më parë nga kjo sallë kryeministri i’u drejtua shqiptarëve me batutën e dashur të tij “Nuk keni parë gjë akoma”. Kjo batutë i drejtohej Opozitës. Këto fjalë kishin urrejtje, kërcënim dhe...

Nga Kejdi MEHMETAJ* Z. drejtues i seancës, të nderuar kolegë deputetë! Nga kjo foltore, në këtë legjislaturë të re, dua t’u drejtohem të gjithë atyre të rinjve, të cilët më 25 qershor në kushte të presionit të administratës, të presionit të Policisë së Shtetit, të presionit të bandave të...

Nga: Ledi SHAMKU Akademikët vijojnë të zgjedhin e të zgjidhen nëpër komisione reformash. Ndonëse nuk kam shpresë se do ta gjejnë rrugën e duhur drejt konceptit të shkencës koherente dhe funksionale, prapë shpresoj te shpresa që vdes e fundit. Një komision i tillë reforme u zgjodh edhe sot. Kryetarin...

Nga Arben AHMETAJ* Programi qeverisës për katër vitet e ardhshme, është një program i dizenjuar mbi vizionin për Shqipërinë që duam, jo vetëm si projekt i një partie, jo thjesht si produkt i një manifesti politik, por si një realitet i ri, i prekshëm, e plotësisht i mundshëm për...

Nga Lulzim BASHA Zonja dhe zotërinj, Te nderuar bashkëqytetarë, Para 4 viteve erdhe këtu si kryeministër dhe shpalle; 300 mijë vende pune, shëndetësi falas, rend e siguri, ulje taksash për 97 përqind të shqiptarëve, hapje te negociatave për anëtarësim me BE, e të tjera jo pak të rëndësishme. Vjen...

Nga Andi BUSHATI Nëse ka një fabul ilustruese që mund të nxjerrë më së miri në pah, sa amatorizmin, po aq dhe prirjen prej showman-i të Edi Ramës, ajo është sjellja e tij me Akademinë e Shkencave. Pikërisht në ditën që “tempulli i dijes” së shqiptarëve do të zhvillonte...

Nga Pëllumb KARAMETA Shumë të rinj/të reja ndjehen të kënaqur nga jeta në shkollë. I duan mësuesit, pëlqejnë disa prej lëndëve që zhvillojnë, janë të mirë në ato që vlerëson shkolla, ndjejnë se kanë mundësi të mjaftueshme për të dalë mirë në provime dhe përparuar më tej. Por nuk...

Nga Shaban MURATI Marrëdhëniet midis Gjermanisë dhe Polonisë po errësohen këto ditë nga pretendimet e paraqitura prej qeverisë aktuale të Polonisë për reparacione për kohën e Luftës së Dytë Botërore, kur Polonia ndodhej nën pushtimin gjerman. Në datën 7 shtator kryeministrja polake, Beata Szydlo deklaroi se ajo beson që...

Nga Zef PREÇI Në çfarëdo reforme institucionale, mendoj se “vijat kufizuese” lidhen me modelin e shtetit që ligjvë- nësit dëshirojnë të ndërtojnë, me trashëgiminë e më- parshme dhe, ndryshe, me “historinë” e shtetit, por edhe me synimin bazë, që mund të jetë, p.sh., vënia e administratës qeveritare në shërbim...

Nga Edmond TUPJA Ky titull, të paktën atyre që kanë një kujtesë jo thjesht mekanike, por edhe historike, u sjell ndër mend kohën e diktaturës hoxhiste, kur lufta e klasave, e zbatuar në një mënyrë tejet makiavelike e sadiste, polli përndjekjen biografike të individit të dyshuar për tradhti spiunazh,...

Nga Dritan KABA Janë tre, se edhe vota e pavlefshme ishte nisur për Ruçin por ktheu mendje në fund, duke i vënë vizë gjithë fletës, pasi i kishte vënë njëherë kryqin tek kutia. Sipas disa informacioneve ishin edhe dy deputetë të socialistëve, që votuan kundër. Nuk qëndron problemi tek...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.