Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Nga Luan RAMA Cronaca d’un muerte anunçiada! (Kronikë e një vdekjeje të paralajmëruar). Më erdh në mend titulli i këtij libri të famshëm të Marques-it, pas gjithë asaj tragjedie kriminale që fatalisht vrau jetën e një gruaje – nënë e qytetare e mirë! Fjalët, tani që Fildese Hafizi nuk...

Nga Enkel DEMI Vetëm disa javë më parë në Foxhia të Italisë bandat rivale të mafias pulieze vranë dy vëllezër bujq, të cilët për fatin e tyre të keq, teksa punonin tokën qëlluan dëshmitarë të ekzekutimit të mafiozit Mario Luçiano Romito dhe kunatit të tij që bënte shoferin, Mateo...

Nga Ben ANDONI Partia Demokratike e ka shtyrë analizën e zgjedhjeve të fundit, e cila parashikohej këtë fillim vjeshte. Konform asaj që referohet në median e përditshme thuhet se: PD-ja do angazhohet në aksionin opozitar dhe sidomos reformën e thellë zgjedhore dhe më vonë do bëjë analizën! Në fakt,...

Nga Miron ÇAKO Z.Nikolla Marku, ky shtetas i papërgjegjshëm i cili që nga viti 1995 deri më sot, pavarësisht se shkel me të dyja këmbët ligjin në shtetin shqiptar përsëri ndaj tij nuk merret asnjë masë sipas kodit penal, që penalizon dhe dënon çdo thyerje ligji në territorin e...

Nga ARBEN MALAJ* DONALD VULLNETARI* Debati se pse vetëm rritja ekonomike nuk mjafton për të matur zhvillimin; debati për zgjerimin e …indekseve dhe indikatorëve ekonomikë dhe socialë për të matur më mirë zhvillimin; debati nëse ekonominë e një vendi mund ta menaxhojnë më mirë ekonomistët apo sociologët (www.nytimes.com/2017/03/17/ upshot/what-if-sociologists-had-as-muchinfluence-as-economists.html),...

Nga Jorgji KOTE Edhe sot, plot 20 vjet nga humbja tragjike e Lady Dianës, kësaj “Princeshe të Popullit”, siç e ka cilësuar ish-kryeministri britanik, Blair, rrezatimi i saj planetar sa vjen dhe bëhet më i madh. Në këtë përvjetor homazh, muaji gusht u kthye kudo në një homazh dhe...

Nga Pëllumb KARAMETA Komentet dhe kërkesat për përmirësimin e cilësisë së nxënies dhe të institucioneve arsimore përmes administrimit më të frytshëm, përmirësimit të punës së mësuesve dhe drejtuesve, vlerësimit të performancës së tyre apo për përsosjen e procedurave të punësimit në arsim, i kam çmuar si shqetësime të vyera...

Nga Lorenc VANGJELI Nëse nuk do të ishte shpikur më parë, shprehja “Qeshim se nuk qajmë dot!”, do të ishte përdorur me siguri për ca kontraste të pabesueshme që vijnë nga e përditshmja shqiptare, që do të vazhdojnë të jenë pothuaj po njësoj në të nesërmen shqiptare dhe që...

Nga Monika Shoshori STAFA Askush nuk do ta besonte se në realitetin mediatik shqiptar për disa vite pas një gazetarie të mirëfilltë, pjesë e së cilës isha edhe unë, lajmet nuk do të lindnin atje ku ngjarja ndodh. Prej dopak vitesh, që kur portalet mbinë si kërpudhat pas shiut,...

Nga Sulejman MATO Nuk them asgjë të re kur flas për personazhe kalimtarë dhe për personazhe historikë. Kalimtarë jemi të gjithë, por në panteonin e historisë hyjnë shumë pak figura të ndritura të kombit. Historia ka treguar se midis miliona kalimtarëve, disa syresh vijnë në këtë botë për të...

Nga Shaban MURATI Kriza diplomatike midis Serbisë dhe Shkupit mbaroi ashtu si nisi, artificiale dhe bizantine. E nisi Serbia në 20 gusht me vendimin e padëgjuar ndonjëherë në analet diplomatike “për të thirrur në atdhe për konsultime” gjithë stafin e ambasadës serbe në Shkup. Historia e diplomacisë deri tani...

Nga: Nertil Jole Katër vite më parë, jam takuar për herë të parë me zonjën Eglantina Gjermeni, kur ajo sapo kishte marrë detyrën e ministres së Zhvillimit Urban dhe Turizmit. Ishte koha kur ende nuk kish marrë formë institucioni i Ministrisë së Zhvilimit Urban, në atë periudhë i bashkuar...

Stavros Tzimas në një analizë për ‘Kathimerini’ ka bërë një përmbledhje për marrëdhëniet mes Serbisë dhe Maqedonisë të cilat u përkeqësuan kohët e fundit, pasi Serbia tërhoqi gjithë stafin diplomatik për konsultime në Beograd. Në analizën e tij Stavros Tzimas përmend edhe rolin e diplomacisë ndërkombëtare. Nga: STAVROS TZIMAS...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.