Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Nga Aurenc Bebja, Francë Në revistën franceze, “L’Année géographique: revue annuelle des voyages de terre et de mer ainsi que des explorations, missions, relations et publications diverses relatives aux sciences géographiques et ethnographiques”, botuar në 1872 nga shtëpia botuese “L. Hachette et Cie” (Paris) gjejmë, në faqen n° 327,...

Nga: Aurenc BEBJA Napoleon Bonaparti, në letrën e 16 Gushtit 1797 dërguar pashait të Shkodrës (Ibrahim Pashë Bushatit, djalit të Mehmet Bushatit) shpreh admirimin dhe mbështetjen e tij për shqiptarët. Shkrimi gjendet në faqen n° 499 të dokumentit me titull « Œuvres de Napoléon Bonaparte – 1822 ». Ja...

NGA: Aurenc Bebja Kënga e më poshtme, kushtuar Gjergj Kastriotit, është marrë në veprën e shkrimtares me origjinë shqiptare, Dora d’Istria-s (Elena Gjika), me titullin: “La nationalité albanaise d’après les chants populaires – Kombësia shqiptare sipas këngëve popullore”. Vepra e Elena Gjikës është botuar në vitin 1866 në gjuhën...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.