Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
FLASH

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, duke folur për aneks-marrëveshjen e Demarkacionit mes Presidentëve të Kosovës dhe Malit të Zi, ka thënë që rëndësia kryesore e kësaj marrëveshje qëndron në faktin se kjo garanton adresimin e të gjitha shqetësimeve të kundërshtuesve të Demarkacionit, edhe pas miratimit të tij. Ai shtoi...

Ish kryeadministratori i parë i UNMIK-ut në Kosovë, Bernard Kushner ka folur rreth Gjykatës Speciale, duke thënë se një gjykatë e tillë nuk e bën Kosovën të duket mirë në sferën ndërkombëtare. “Besoj që e ka dëmtuar imazhin e Kosovës në botë. Kam qenë dëshmitar, për sa i përket...

Qeveria e Kosovës ka miratuar projektligjin, siç është thënë, të ndryshuar dhe plotësuar, për ratifikimin e marrëveshjes për shënjimin e vijës kufitare me Malin e Zi. Këtij projektligji i është shtuar edhe deklarata e dy presidentëve, të Kosovës dhe Malit të Zi, Hashim Thaçi dhe Filip Vujanoviç. Pas miratimit...

PRISHTINE- Pasi qeveria e Kosovës miratoi ndryshimin dhe plotësimin e Projektligjit për ratifikimin e marrëveshjes së Demarkacionit me Malin e Zi, vjen reagimi i ambasadorit amerikan, Greg Delaëie. Përmes një postimi në Twitter, Delawie theksoi se ky hap është thelbësor. “Kalimi i marrëveshjes për Demarkacionin është thelbësor për të...

PRISHTINE- Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka vazhduar intervistat me mediat ndërkombëtare, për dhjetëvjetorin e Pavarësisë së Kosovës. Duke komentuar procesin e shtetndërtimit, Thaçi për televizionin publik zviceran SRF ka theksuar se Kosova është konsoliduar, është histori e suksesit të plotë, suksesit vendor dhe atij ndërkombëtar. “Se Kosova është...

Njohja e Kosovës është biletë për Serbinë për të hyrë në Bashkimin Evropian, thotë analisti austriak, Gerald Knaus, themelues dhe president i Iniciativës Evropiane për Stabilitet. “Nëse Serbia nuk e njeh Kosovën, ajo definitivisht nuk do t’i bashkohet kurrë BE-së. Këtë e dinë të gjithë. Dhe, sa më gjatë...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.