Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Gjatë mbrëmjes së djeshme në hapësirat e Librarisë së Çarshisë filloi festivali i parë shqiptar i llojit “Stand-Up Comedy” që pasqyron një faqe të re dhe thyen rutinën e zakonshme. Ky festival, i cili do të vazhdojë deri më 23 shkurt, u mbështet nga Ministria maqedonase e Kulturës dhe...

Ylli i famshëm i Hollywood-it, George Clooney ka nxitur një raund të freskët spekulimesh rreth ambicjeve të mundshme politike pasi njoftoi përmes një postimi në Twitter se ai dhe bashkëshortja e tij, avokatja e të drejtave të njeriut Amal Clooney, do të dhurojnë 500,000 dollarë për organizimin e marshimit...

Ministria e Kulturës po i kushton një vëmendje të veçantë rijetëzimit dhe mbrojtjes së monumenteve të kulturës si pjesë e vyer e trashëgimisë tonë kulturore. Një tjetër monument kulture që i është nënshtruar restaurimit është Ura e Shën Prodhomit në Voskopojë. Lajmi bëhet i ditur nga ministrja e Kulturës...

Arkeologët mendojnë se kanë zgjidhur misterin e një ”mumje që bërtet”, një kufomë e lashtë egjiptiane me një gojë të hapur, raporton Independent. I njohur si “I panjohuri Mashkull” trupi u gjet në kompleksin e varrit Deir el-Bahari në Egjipt. Analiza e ADN-së zbuloi se këto mbetje në të...

Afër ose larg, të njohura apo jo, Shqipëria është një nga 10 destinacionet turistike që mund të shihen si të arsyeshme për t’u eksploruar gjatë 2018, shkruan revista turistike gjermane GEO, partnere e së përjavshmes, Stern. ”Ballkani është pushtuar gjithnjë e më shumë nga turistë që janë në kërkim...

Shqipëria është një nga vendet e pakta në botë ku gratë dhe vajzat kanë rezultate më të larta se djemtë në shkencë dhe matematikë. Përfaqësuesi i UN Women në Shqipëri, Giuseppe Belsito i ka konsideruar vajzat dhe gratë një pasuri fantastike, ku sipas tij këto të fundit do të...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.