Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Projekti për rehabilitimin e Voskopojës ka bërë të mundur që përveç përmirësimeve infrastrukturore, 4 prej kishave të fshatit t’i nënshtrohen ndërhyrjeve për rikonstruksionin e tyre. Pas një pune disamujore ka përfunduar restaurimi i strukturave në kishën e Shën Nikollës dhe Shën Marise, të cilat gjenden në qendër të fshatit...

Trupa artistike e shfaqjes “Zbutja e kryeneçes”, mirëpriti gjatë provave të zhvilluara në sallën “Kadri Roshi” të Teatrit Kombëtar, ambasadoren Jiang Yu. Diplomatja kineze në vendin tonë, përshëndeti gjithë trupën artistike dhe Drejtorin e Përgjithshëm të Teatrit Kombëtar, Hervin Çuli. “Erdha për t’ju përshëndetur dhe për të qëndruar pak...

Në Galerinë Kombëtare të Arteve është çelur ekspozita personale “Autobiografia” e Xhevdet Xhafës. Ekspozita është realizuar në kuadër të kalendarit të përbashkët kulturor të dy ministrive përgjegjëse të Kosovës dhe Shqipërisë. “Autobiografia” e piktorit Xhevdet Xhafa sjell gjurmët e forta që ka lënë lufta në Kosovë dhe përpjekja për...

Nga Fatmira NIKOLLI Ai burrë, i veshur thjeshtë, është ulur në një karrige mo-deste në sallën e Galerisë Kombëtare të Arteve. Krejt i çlirët përgjigjet për çdo pyetje mbi “Autobiografinë” e tij. 83-vjeçari nuk vuan nga deliri i madhështisë. Me zërin që herë meket e herë kumbon rrëfen vende...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.