Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Botohet pas 34 vitesh nga vdekja e filozofit francez volumi i katërt i ‘Historisë së seksualitetit’. Vdekja do t’i vinte shumë shpejt, më 25 gusht të 1984, në spitalin Pitié-Salpetrière: e pashmangshme? I sëmurë nga Aids, Michel Foucault u nda nga jeta në moshën 57 vjeçare. Në ato kohë,...

Dy vite më parë shtëpitë botuese të botës botuan rreth 1.6 milion libra dhe pothuajse gjysma e tyre u botua vetëm nga dy vende, Kina dhe SHBA, sipas raportit të Shoqatës Ndërkombëtare të Botuesve. Shoqata Ndërkombëtare e Botuesve (IPA) është një shoqatë jo-fitimprurëse e bazuar në Gjenevë që studion...

Nga William Giraldi “Kafkaeske” është klisheja e vendosur për literaturën e despotizmit burokratik ose për çdo natë të errët të shpirtit njerëzor, por për romanin e Ismail Kadaresë “Vajza në mërgim: Rekuiem për Linda B,” nuk është e tillë, shkruhet në një artikull të prestigjiozes amerikane ‘The Washington Post’....

Nga: Aleksandra KOLA Festa me ekstazi, alkool dhe orgji: një libër që zbulon anën e errët dhe maskiliste të miliarderëve të “ekonomisë së re” që i trajtojnë femrat si gjah, shkruan e përditshmja italiane “Corriere Della Sera”. Seks, drogë & hi-tech. Mirësevini në mbretërinë e Brotopia, zemra e Silicon...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.