Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Nga: FATMIRA NIKOLLI*TIRANE-I nisur në qeverinë “Berisha” e i përfunduar në qeverinë “Rama”, restaurimi i Hamamit të Krujës ka nxjerrë në pah dy dukuri: e para, e majta nuk tha që të djathtët donin ta shkatërronin (madje po merr ‘meritat’ e projektit) dhe nuk po kritikojnë më dhënien e...

Nga Tirana, me arkitekturën e saj të epokës fashiste, në Berat, qyteti i 1 000 dritareve, mes rrugëve të ngushta dhe gjarpëruese mbi të cilat alternohen shtëpi të bardha me çati të kuqe, xhami antike dhe kisha ortodokse me afreske, për t’u drejtuarmë pas në Jug, drejt qytetit antik...

NGA FATMIRA NIKOLLI* “Pasi u diplomova, bëra shumë foto si amator ndërsa bëja kërkime për dritën, punë me të cilën jetoja. Vetëm 10 vite më parë, munda të përfitoj materialisht nga përpjekjet e mia fotografike. Brezi im erdhi në një kohë kur fotografia po avanconte me hapa të mëdhenj,...

Kërcime erotike, puthje lesbike, provokim. Edhe pse u premtua se nuk do të kishte të tilla, poezitë e Rita Petros, nuk mund të mos të të provokojnë. Këtij tundimi nuk i ka shpëtuar dot koreografi Arian Sukniqi në shfaqjen “Penetrimi i shpirtit”, një produksion privat, që u ngjit përgjatë...

Nga: Artan Shkreli* TIRANE- I pranishëm në punimet e një konference teknike me karakter informues për Pallatin e Brigadave, u gjenda para një befasie të këndshme sapo hyra në sallën e madhe ceremoniale. Në njërin nga paretet e krahut të djathtë, pasi kalohen dyert paradë me dru e kristal,...