Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Festivali i muzikës qytetare “Lule Borë”, parakaloi vokale, shpërfaqi vlera dhe virtuozitete muzikore, mëkoi traditë dhe qytetari përmes një performimi që rrëmbeu adhurueshëm publikun në Teatrin “Migjeni” në Shkodër gjatë tre netëve 13-15 nëntor 2017. Ky aktivitet i mundësua nga Bashkia Shkodër mbante vulën e dy emrave të spikatur...

Këshilli Kombëtar i Restaurimeve me propozim të Institutit të Monumenteve të Kulturës, ka miratuar zonat e mbrojtura për 12 objekte me status monument kulture. Me anë të këtij vendimi, për monumentet e kulturës përcaktohet një sipërfaqe toke ose trualli përreth, si zonë mbrojtëse, në përputhje me vlerat e tyre...

Piktura e famshme e piktorit italian Leonardo da Vinçi u shit për 450 milionë dollarë gjatë një ankandi. ‘Salvator Mundi’ (Shpëtuesi i botës), është bërë kështu vepra e artit më e shtrenjtë në histori. Listen deri më 2015 e kryesonte ‘Interchange’ e Willem De Kooning, me 300 milionë dollarë....

Al Bano Carrisi do të mbyllë karrierën e tij muzikore në fund të 2018. Njoftimin e ka bërë vetë këngëtari nga Pugla në emisionin ‘Porta a Porta’. S’do të këndoj më që nga 31 dhjetori 2018. Shpresoj të bëj një koncert të madh dhe pastaj do të merrem me...

TIRANE– Panairi i Librit, siç konsiderohet ndryshe nga botuesit si katalizatori i promovimit të librave, hap edicionin e tij të 20-të. Kryefjala e këtij viti, krahas marketimit të botimeve të ndryshme, është thirrja për uljen e TVSH-së mbi librin. “Kultura nuk taksohet”, thonë botuesit, të cilët kërkojnë ulje në...

Martin Puchner, autor i librit “Fjala e shkruar: Si i dha letërsia formën historisë së botës”, përzgjedh 10 librat, që ai beson se kanë patur një ndikim të fortë në kursin e historisë botërore “Epi i Gilgameshit” “Epi i Gilgameshit” është teksti i parë i rëndësishëm në letërsinë botërore,...

Një grup arkeologësh francezë ka zbuluar një thesar të rëndësishëm mesjetar në Abaazia të Cluny, në zonën e Saône-et-Loire. Skuadra e përbërë nga disa studentë të Universitetit Lumiere Lyon të drejtuar nga arkeologia Anne Baud, po kryenin gërmime në Abbazia kur kanë gjetur atë që në fillim dukej si...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.