Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

PRIZREN – Haris Alija Falë Aziza Shefitagiç, ende ruhet tradita disa shekullore e grimimit apo makijazhit të vajzave të reja para martesës, e trashëguar brez pas brezi në Lubin të Poshtëm, një fshat boshnjak nën malin Sharr, në komunën e Prizrenit në jug të Kosovës, raporton Anadolu Agency (AA)....

ANTALIA – Gjatë gërmimit në qytetin e lashtë Aspendos, në Antalia të Turqisë, janë zbuluar ndërtesa të vjetra 2.000 vjeçare, të cilat supozohet se janë përdorur si dyqane apo depo, raporton Anadolu Agency. Qyteti i lashtë i Aspendos, teatri dhe ndërtesat e tjera të të cilit tërheqin një numër...

Në Parkun Kombëtar të Llogarasë, me mbështetjen e projektit- NaturAL, vijon puna për përmirësimin e strukturave informative që promovojnë vlerat e këtij parku. Kështu, është përfunduar restaurimi i tabelave ekzistuese, të cilat nuk janë përdorur më parë. Së shpejti këto tabela do të plotësohen edhe me informacion në funksion...

Në mbledhjen e saj të fundit, Këshilli Kombëtar i Restaurimeve (KKR), ka miratuar projektin për “Vendosjen e Tabelave Informative” që mundësojnë vizitën e sitit Arkeologjik të Komanit. Përmes këtij vendimi promovohet “Kultura e Komanit” si dhe ajo e peizazhit natyror dhe zonës përreth saj, nëpërmjet realizimit të shtigjeve të...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.