Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Shtëpia botuese “Samizdat B92” në Serbi ka botuar së fundmi librin më të ri të shkrimtarit shqiptar Ismail Kadare, me tregime të shkurtra, që titullohet “Bisedë për brilantet në pasditen e dhjetorit”. Libri me rreth 150 faqe është përkthyer në gjuhën serbe nga Shkëlzen Maliqi me të njëjtin titull...

TIRANE- Shtëpia botuese Samizdat B92 në Serbi ka botuar së fundmi librin më të ri të shkrimtarit shqiptar Ismail Kadare, me tregime të shkurtra, që titullohet “Bisedë për brilantet në pasditen e dhjetorit”. Libri me rreth 150 faqe është përkthyer në gjuhën serbe nga Shkëlzen Maliqi me të njëjtin...

Një pikturë e sapo restauruar tregon momentet pas atentatit të presidentit Abraham Lincoln në vitin 1865. Piktura u prezantua para pak kohësh në Teatrin Ford në kryeqytetin amerikan, ku edhe u vra presidenti i 16 amerikan. Mesa dihet, kjo është piktura e vetme nga një dëshmitar që tregon dramacitetin...

FIER– Qindra të huaj vizitojnë çdo ditë parkun Arkeologjik të Apolonisë në Fier. Gjatë muajve korrik–gusht parkun janë regjistruar mbi 13 mijë turistë të huaj. Numrin më të lartë e kanë shënuar turistët nga Gjermania, Austria, Zvicra, Franca dhe Polonia, të cilët ndajnë përshtypjet më të mira për vizitën...

Kisha dhe manastiri i Shën Marenës, ndodhen në veri të fshatit Llëngë, Pogradec, me një pamje dominuese në majë të malit mbi lumin Shkumbin. Ato konsiderohen ndër destinacionet kryesore të karakterit fetar, kulturor dhe turistik të Pogradecit. Kisha është një ndërtesë e vogël afërsisht 8-12 metra e gjatë. Altari...

BERAT– Muzeumet në Qendrën Kombëtare të Muzeve, Berat – Muzeu Ikonografik Onufri dhe Muzeu Etnografik, për periudhën 31 korrik – 27 gusht që korrespondon me pikun e sezonit turistik të verës, u vizituan nga 6 585 vizitorë vendas dhe të huaj. Përmes një njoftimi të Qendrës Kombëtare të Muzeve...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.