Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

SHKUP- Platforma shqiptare, e cila bashkoi partitë shqiptare në Tiranë nën patronatin e kryeministrit Edi Rama tashmë është harruar, sipas agjencisë së lajmeve në Maqedoni, INA. Sipas tyre, ka kohë që përfaqësuesit e shqiptarëve në Maqedoni nuk e kanë përmendur këtë deklaratë politike, me frikën se do të qortohen...

Maqedonia ishte fëmija problematik i Ballkanit – vetëm se tani qeveria e re kërkon të demokratizojë vendin. Është një detyrë e vështirë që gjithmonë duhet të përllogaritet me shtetin fqinj Greqinë, shkruan fillimisht “Der Spiegel”. Kriza qeveritare e Maqedonisë – tashmë kaloi. Me ish-shefin qeveritar Nikola Gruevski, që kontrolloi...

SARAJEVE- Presidenti serb, Aleksandër Vuçiç, është takuar me liderë boshnjakë për të diskutuar rreth kufijve shtetërorë, tregtisë, infrastrukturës dhe çështjeve të tjera ekonomike. Tre anëtarë nga presidenca e Bosnjës, Dragan Covic, Mladen Icanic dhe Bakir Izetbegovic, kanë mirëpritur Vuçiçin në vizitën e tij të parë në Sarajevë. Gjatë vizitës...

SHKUP– Komisioni kuvendor për çështje evropiane në maqedoni kazhvilluar sot seancën në të cilën debatohet për Propozim ligjin për përdorimin e gjuhëve, në lexim të parë. Me ligjin parashikohet që në të gjitha organet e pushtetit shtetëror në Republikën e Maqedonisë, institucionet qendrore, ndërmarrjet publike, agjencitë, drejtoritë, institucionet dhe...

Një projekt-ligj mbi përdorimin e gjuhëve në Maqedoni hyri në procedurë parlamentare, duke shkaktuar debate midis ligjvënësve opozitarë dhe mbështetësve të tij. Ndonëse propozimi nuk emërton gjuhën shqipe por “gjuhën që flitet nga të paktën njëzet përqind e popullatës”, ai avancon ndjeshëm përdorimin e shqipes, ndërkohë që ekspertët thonë...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.