Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

A e dini se njerëzit japonezë kanë zakonin e të pirit ujë menjëherë pasi zgjohen?! Kjo është një traditë antike për të shëruar shumë sëmundje dhe që është bërë popullore në të gjithë botën në periudhën rreth Luftës së II Botërore pasi u botua në gazetat japoneze. Avantazhi i...

Mund ta lidhim kolesterolin me ushqimet e yndyrshme, megjithatë pjesa më e madhe e kësaj substance të dylltë prodhohet nga vetë trupit. Mëlçia prodhon 75% të kolesterolit që qarkullon në gjak. 25% tjetër vjen nga ushqimet. Në nivelet normale kolesteroli luan një rol të rëndësishëm në funksionimin e qelizave....

Kokrrat e Trëndafilit të Egër janë nga bimët medicinale me efektet më të fuqishme në organizmin e njeriut. Kokrrat e Trëndafilit të Egër thahen dhe janë të gatshme për të përcjellë të gjitha vlerat e tyre të pakrahasueshme tek njerëzit, kryesisht në formën e çajit. Me qindra familje shqiptare...

Cilat janë arsyet kryesore pse ndoshta me gjithë një stinë jo edhe aq të ftohtë, ju kurrsesi nuk mund ta ndieni të ngrohtët dhe kurrsesi të dilni nga shtëpia pa disa rroba të trasha? Gjëndrat tiroide të ngadalësuara Pos se hormonet e gjëndrave tiroide shtojnë shpenzimin e oksigjenit dhe...

Nëse po kaloni një ditë të keqe, akullorja, picat dhe ëmbëlsirat duket se janë ushqimet më të mira që mund t’ju ngrenë humorin. Në fakt, këto të fundit thjesht do t’ju “shterojnë” energjitë dhe nuk do t’ju rrisin humorin, pasi nuk do të çlirojnë hormonet e lumturisë në trurin...

Disa zakone që keni, janë të këqija dhe ju e dini. Për shembull, kur shpenzoni më shumë kohë në kolltukun tuaj dhe jo në palestër. Por kur bëhet fjalë për shëndetin e lëkurës suaj, zakonet duhet të ndryshojnë me patjetër. Më poshtë do të përpiqeni të kuptoni se çfarë...

“Nuk do ta ndërroja kurrë buzëqeshjen e Zemrës sime, as me të gjithë pasuritë e botës’’ na thotë poeti Halil Gibran. Sa dituri është përmbledhur në këto fjalë! Sa pasuri e pashfrytëzuar! Në kohën tonë depresuese, ku të gjithë qahemi dhe ankohemi për kaq e kaq probleme ekonomike, sentimentale,...

Deri më tani përpjekjet për të krijuar një pilulë kontraceptive mashkullore që të jetë me të vërtetë efektive kanë dështuar. Pjesa më e madhe funksiononin duke sjellë ndryshime hormonale tek meshkujt dhe se kishin shumë efekte anësore deri sa shkaktonin edhe dëme të pariparueshme në fertilitetin e mashkullit, madje...