Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Në stinën e ftohtë të dimrit janë të shpeshta rastet e sëmundjeve respiratore, si dhe pyetjet nëse është një grip i thjeshtë apo është i nevojshëm përdorimi i antibiotikëve. Bronkiti akut është një inflamacion i pemës trakeobronkiale, zakonisht i shoqëruar me një infeksion të gjeneralizuar të traktit respirator, shkruan...

Ekspertët e ushqimit nuk e këshillojnë dhe thonë se ajo është e dëmshme për shëndetin, por një studim i fundit pretendon se ka vërtetuar shkencërisht efektet pozitive të mosushqyerjes për tre ditë shkruan Health.com. Studimi është kryer nga shkencëtarë të Universitetit të Kalifornisë së Jugut. Ata thonë se të mos...

Kur ndiheni shumë të lodhur, patjetër që mund të ndiheni edhe sikur ju mungon kapaciteti i trurit. Tani, një studim i ri ka sugjeruar se kjo mund të jetë si pasojë e privimit kronik të gjumit. Hulumtimi i ri, i kryer nga Michele Bellesi – Universiteti Politeknik, Marche, Itali...

Ky trend kishte ekzistuar më parë, por fatmirësisht ishte në buzë të shoqërisë sa i përket mjekësisë dhe shkencës, dhe njëherësh ishte absolutisht përtej mundësive të komunitetit shkencor. Në vitet e fundit, kemi përmbytjet e miteve absolutisht jo shkencore që pretendojnë se e bardha është e zezë, se vaksinimi...