Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
 • 414 Lexime
 • NGA FATMIRA NIKOLLI Vlashi, Kristofori, Gjergji, Vidi dhe Deni mbajnë pesë emra shenjtorësh. Në shfaqje, “Pesë djelmoshat” edhe pse të ardhur në jetë si shenjtorë, bëhen bijë të dhunës. Shpërfaqin shoqërinë e sotme, duke projektuar imazhe të jetuara në familjet e tyre. Të mbyllur në një ambient sekret, një...

 • 464 Lexime
 • TIRANE- Në një ceremoninë solemne të zhvilluar në Institucionin e Presidentit të Republikës, ku ishin të pranishëm artistë dhe aktorë, Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro, regjisorë e skenaristë, familjarë dhe personalitete të artit e kulturës, Presidenti i Republikës Bujar Nishani vlerësoi aktorë të mëdhenj të skenës teatrore dhe kinematografisë...

 • 666 Lexime
 • “AMARCORD-I” i kryeministrit ditën e mërkurë, iu kushtua fig urës së Abatit. Duke shënuar se “100 vjet më parë kthehej në shtëpinë e Atit një shqiptar i pashoq, Abati i Mirditëve, siç quhej në epokën kur jetoi, Imz. Prenk apo Primo Doçi”, Edi Rama shënon se ai “me një...

 • 826 Lexime
 • TIRANE– Ministria e Kulturës së Shqipërisë, në përfundim të Konferencës së tretë Ministeriale “Nxitja e Kulturës për Zhvillim të Qëndrueshëm” ka firmosur marrëveshjen e parë për bashkëpunim kulturor me Serbinë. Qëllimi i këtij programi bashkëpunimi kulturor është të zhvillojë dhe mbështesë bashkëpunimin kulturor mes institucioneve dhe organizatave të ndryshme...

 • 416 Lexime
 • NGA FATMIRA NIKOLLI Ndërsa prej javësh në Durrës protestohet kundër betonizimit pranë Torres Veneciane në kuadër të projektit “Vleria”, dje në ministerialin e Europës Juglindore ku theksi ishte kultura si motor zhvillimi, kryeministri Edi Rama foli për qasjen ndaj së bukurës, rëndësinë e Rilindjes Urbane dhe shëmtinë e kudondodhur....

 • 180 Lexime
 • NGA MOIKOM ZEQO BRITMA E FLUTURËS Tu es la feuille hypnotisée dans lespace, A l’approche de l’Invisible Serpent. René Char Ti je për gjethen e hipnotizuar në hapësirë Sapo afrohet Gjarpri i Padukshëm. Rene Shar A është realiteti, vetëm ai, që ne shohim? Kush i hap dyert misterioze të...

 • 300 Lexime
 • Është një vepër me një akt, prolog dhe epilog, ku pesë aktorë të rritur luajnë pesë djem të moshës 10-11 vjecare. Ngjarja zhvillohet në një mjedis të veçuar, ku djemtë takohen rregullisht për të luajtur në kohën e tyre të lirë. Kjo vepër trajton problematikat e 5 djelmoshave dhe...

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.