Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
 • 1496 Lexime
 • Kina planifikon të lëshojë në mes ose në fund të prillit anijen kozmike të mallrave “Tianzhou 1”. Kjo anije u transportua të hënën në pistën e lëshimit në Wenchang, të provincës Hainan. “Tianzhou 1” është anija e parë kozmike e mallrave e prodhuar nga Kina, që do të bashkohet...

 • 6146 Lexime
 • Studimi më i fundit i bërë nga profesorë ekspertë të fushës së shkencës në Universitetin e Oksfordit kanë parashikuar se së shpejti mund të ndodhë një katastrofë që do të shuante njerëzimin. Ata konsiderojnë se rreziqet më të mëdha për njerëzimin janë: pandemia, ndryshimet ekstreme klimatike dhe luftërat bërthamore....

 • 7100 Lexime
 • Avionët në fluturim goditen nga rrufetë, të paktën 1 herë në vit (ose për çdo 1000 orë udhëtim). Me gjithë mundësitë e shpeshta për t’u goditur nga rrufeja, vetëm në raste të rralla mund të shkaktohen incidente të rënda. Faktori kryesor është se avionët kanë një strukturë metalike, pra...

 • 3004 Lexime
 • Një botë ku ADN mund të rishkruhet për të shëruar sëmundje vdekjeprurëse mund të bëhet realitet më shpejtë nga sa mendohej. Një grup shkencëtarësh kinezë, amerikanë dhe britanikë njoftuan se për herë të parë kanë arritur të modifikojnë gjenetikisht qelizat njerëzore. Pacienti i parë që i është nënshtruar kësaj...

 • 5618 Lexime
 • Kjo javë do të ofrojë disa ngjarje mahnitëse astronomike për shikuesit nëpër gjithë botën. Të premten, një eklips hënor është parashikuar të shfaqet gjatë hënës borë një hënë e plotë e cila ndodh të premten, duke krijuar një hije në sipërfaqen hënore. Dhe disa orë më vonë, një kometë,...

 • 1430 Lexime
 • Hulumtuesit e universitetit Northwestern kanë krijuar një model për programin e intelegjencës artificiale, i cili ka performuar më mirë se truri i njerëzve në testin standard visual të IQ. Testi përmban një seri mostrash, dhe i kërkon të testuarit të zgjedhë se cila mostër prezanton progresin natyral të serisë....

 • 10194 Lexime
 • Arma bërthamore është arma më shkatërruese që ka prodhuar njeriu. Një armë e tillë mund të shkatërrojë një qytet apo dhe një shtet, brenda vetëm disa sekondash. Andaj, nuk është për t’u befasuar që secili shtet i fuqishëm synon të shndërrohet në fuqi nukleare. Megjithatë, përkundër sigurisë që i...

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.