Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Kur gratë bëjnë ligjin/ Postet e ministrive të Mbrojtjes në Europë dominohen nga femrat (Foto)

Toledo, 14-06-2012.  - La presidenta de Castilla-La Mancha, María Dolores Cospedal, durante la reunión con el embajador de Corea del Sur en España, Oh Dae-Sung. (Foto: H. Fraile // JCCM)

Kur ministrat e mbrojtjes nga vendet e BE-së u mblodhën këtë javë në Bruksel, të gjithë i kishin sytë te Sylvie Goulard, e cila u emërua ministre e mbrojtjes në Francë para 24 orëve. Por, ky takim kishte një të veçantë tjetër: nga gjashtë pjesëmarrësit në takim, pesë prej tyre ishin të gjinisë femërore. Përveç francezes Goulard, Ursula von der Leyen nga Gjermania, holandezja Jeanine Hennis-Plasschaert, Roberta Pinotti nga Italia dhe Maria Dolores nga Spanja ishin ministret që morën pjesë në këtë takim që u kryesua nga Përfaqësuesja e BE-së për Sigurinë, Federica Mogherini.
Gazeta “The Guardian” vlerëson se tashmë gratë kanë thyer barrierat gjinore, së paku brenda BE-së. Mbetet që SHBA të zgjedhë një sekretare të Mbrojtjes në mënyrë që të konfirmohet dominimi i grave në ministritë kryesore të mbrojtjes në botë.
Indira Gandhi u bë ministrja e parë e mbrojtjes e nivelit të lartë më 1975 në Indi. Ministrja e parë e mbrojtjes në Europë ishte Elisabeth Rehn në Finlandë më 1990.

-Jeanine Hennis-Plasschaert nga Holanda
minister-hennis

-Goulard nga Franca
GOULARD

-Ursula von der Leyen nga Gjermania
3946-1024x614

-Roberta Pinotti nga Italia
Roberta+Pinotti+Matteo+Renzi+Government+Face+7KFv06Ytl51l

-Maria Dolores nga Spanja
Toledo, 14-06-2012. - La presidenta de Castilla-La Mancha, María Dolores Cospedal, durante la reunión con el embajador de Corea del Sur en España, Oh Dae-Sung. (Foto: H. Fraile // JCCM)
(i.ç/BalkanWeb)


Komente ( 2 )

KOMENTO

*E-mail nuk do te publikohet.
Komenti juaj do publikohet brënda 3 orëve , nëse përdorni fjalor ofendues , komenti nuk do të publikohet nga moderatori .