Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
Lajme
Grupet
Rezultatet
Kalendari
RUSI 2018
6 - 1

Angli - Panama

RUSI 2018
2 - 2

Japoni - Senegal

RUSI 2018
0 - 3

Poloni - Kolumbi


Lufta anti-drogë/ “Sistemi i radarëve në det nuk funksionon”, ministria e Mbrojtjes përgënjeshtron Policinë: E pavërtetë!

mimi-kodheli

Ministria e Mbrojtjes ka reaguar sot lidhur me letrën e publikuar ekskluzivisht nga “BalkanWeb” dhe “News 24″ të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë, Haki Cako, dërguar Ministrit të Brendshëm Dritan Demiraj me 31 gusht 2017 ku e vinte në dijeni për mosfunksionimi e sistemit të radarëve të vëzhgimit në det që sipas tij ka shkaktuar dështimin e aksioneve antidrogë të policisë.

Me anë të një deklarate për media ministra bën të ditur se sistemi është tërësish funksionar në të 7 ditët e javës.
Ministria
Në këtë deklaratë, thuhet se sistemi i integruar i vëzhgimit të hapësirë detare, një sistem i instaluar në vitin 2009 është plotësisht funksional.

Sipas Ministrisë së Mbrojtjes, ky sistem vëzhgon dhe monitoron hapësirën detare të Republikës së Shqipërisë 24 orë në 7 ditë të javës.

“Qendra Ndërinstitucionale Operacionale dhe strukturat e tjera të sigurisë kanë përmbushur detyrimet e veta ligjore, në mënyrën më të mire të mundshme.”, -thuhet ndër të tjera në reagimin e Ministrisë së Mbrojtjes.
(BalkanWeb)


Komente ( 6 )