Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Ministri i Brendshëm dhe Prokurori me eskortë edhe 2 vite pas mandatit, përfiton Tahiri

Ministri i Brendshem Saimir Tahiri, duke dale nga Prokuroria e Krimeve te Renda, ku ka deshmuar ne lidhje me akuzat e deputetit Tom Doshi. Doshi ka akuzuar Kryetarin e Kuvendit Ilir Meta se ka porositur vrasjen e tij dhe te deputetit demokrat Mhill Fufi./r/n/r/nMinister of Interior Samir Tahiri, at the Prosecution of Serious Crimes, where he testify about the allegations of lawmaker Tom Doshi. Doshi has accused the Speaker of Parliament Ilir Meta because he has ordered his murder and Mhill Fufi.

Nga Dorjana BEZAT

Pas lënies së detyrës Ministri i Brendshëm dhe Prokurori i Përgjithshëm do të ruhen nga Garda e Republikës për 2 vite.

“BalkanWeb” raporton se bëhet fjalë për një ndryshim në vendimin e vitit 2007 “Për përcaktimin e personaliteteve të tjera të larta shtetërore të vendit, që do të ruhen dhe mbrohen nga Garda e Republikës së Shqipërisë edhe pas lirimit nga funksioni”.

“BalkanWeb” mëson se ndryshimet erdhën në bazë të analizës së informacionit kriminal dhe riskut, të cilat janë vlerësuar në shkallë të lartë rreziku.

Vendimi i mëparshëm parashikon që Ministri i Brendshëm dhe Prokurori i Përgjithshëm të ruhen dhe mbrohen me shoqërim nga oficerë dhe nënoficerë deri në dy muaj pas lirimit nga detyra.

Por qeveria i ka ndryshuar afatet, duke bërë që këto dy personalitete të ruhen deri në dy vite. Në këtë mënyrë deri në vitin 2019 ish ministri i Brendshëm Tahiri dhe pasuesi i tij pasi të lërë detyrën do ketë eskortë personale, e cila do garantojë sigurinë e tij, raporton “BalkanWeb”.

Vendimi vlen dhe për kryeprokurorin Adriatik Llalla. Ky vendim qeverie vjen në një kohë kur Tahiri dhe Llalla kanë marrë disa herë kërcënime të drejtpërdrejta.
(BalkanWeb)


Komente ( 4 )

KOMENTO

*E-mail nuk do te publikohet.
Komenti juaj do publikohet brënda 3 orëve , nëse përdorni fjalor ofendues , komenti nuk do të publikohet nga moderatori .