Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

“Raport joprofesional”, Mandija i përgjigjet Ramës: Ministrat teknikë u penguan në punën e tyre (Video)

mandija

Pak deklaratës së Kryeministrit Rama, i cili e konsideronte të njëanshëm dhe jo profesional raportin e ministrave teknikë për zgjedhjet e 25 qershorit, zv.Kryeministrja teknike Ledina Mandija është kundërpërgjigjur publikisht gjatë një konference me gazetarë

“Task Forca ka pasur për qëllim monitorimin e të gjithë institucioneve, të cilat kanë raportuar rregullisht dhe saktë gjatë gjithë procesit zgjedhor në task-force. Dua të sqaroj edhe se faktet,  të dhënat, raportimet gjatë procesit elektoral mund mos të jenë të pëlqyeshme nga subjekte të ndryshme elektorale kjo nuk e bën kete raport të anshem apo jo legjitim,” u shpreh Mandija

Zëvendëskryeministrja e PD në detyre, Ledina Mandija deklaroi se ministrat teknike janë penguar për të realizuar punën e tyre

“Ministrat janë penguar në punën e tyre nga zyrtarë të lartë në hierarkinë shtetrore apo edhe persona të tjerë politikë. Ky konkluzion u arrit jo vetëm në këte raport por edhe nga vetë zhvillimet e perditshme që kane ndohur gjatë procesit zgjedhor,” tha ajo.

Sipas zëvendës-kryeminsitres raporti final i task-forcës do të shërbejë për institucionet e drejtësisë

Task forca nuk mund te mblidhej më në fund të procesit zgjedhor. Informacionet mendojmë se do te sherbejnë për institucionet e drejtesisë. Unë kam bërë takime me partnerë ndërkombetarë, dhe u kam dorëzuar raportin në fjalë. Partnerët nderkombetare pas zgjedhjeve kërkuan që të permblidhen të gjitha informacionet dhe ngjarjet e ndodhura në një raport final. Misioni i ministrave nuk ishte komplet i dështuar, ndoshta ishte i deshtuar për të garantuar totalisht nje proces të lirë zgjedhor për votuesit

Megjithëse ajo dhe 6 ministrat teknikë kanë dorëzuar dorëheqjet të cilat iu janë pranuar, Mandija tha se ministrat do të vijojnë punën dhe funksionet kushtetuese derisa të zëvendësohen nga ministrat e rinj te kabinetit Rama 2

“Detyra nuk braktiset ne asnje rast puna vijon derisa te clirohemi nga pergjegjesia qe e kemi marre nga votebesimi ne parlament,” u shpreh Mandija.

 (e.f/BalkanWeb)


Komente ( 2 )

  • Jeni shume te paafte dhe dolet me nje raport pacavure. Mblodhet protokollet e mbledhjeve apo regjistrimet e tyre dhe i zbardhet. Pa nje analize dhe sinteze te qarte. Me mire i dolet ne krah humbjes se Lulit. Me e keqja vazhdoni te beni Prokurorin dhe tu beni presion njerzve, kur duhet te heshtni. Heshtni nga gafat tuaja. Suksese ne jete…

  • Pse do dorehiqesh mer nga 1.5 milion lek ne muaj ti kot normal se le punen