Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Si dërgoheshin shqiptarët në Beograd për t’u keqtrajtuar nëpër burgje (Video)

shun

Torturat serbe ndaj shqiptarëve nuk janë vetëm ata të viteve 1998–1999. Keqtrajtimet dhe torturat serbe mbi popullësinë shqiptare kanë ekzistuar gjatë gjithë kohës së ekzistencës së ish-Jugosllavisë.

Ka qenë pikërisht viti 1912 kur shqiptarë nga Kosova, Shkupi e Kumanova, merreshin sikur të ishin bagëti dhe nën kërcënimin e urdhërave të ushtarëve e oficerëve serbë dërgoheshin në Beograd.

Edhe pse shumë më pas janë kthyer në familjet e tyre, disa kanë mbetur nëpër burgjet e Beogradit dhe qyteteve të tjera të ish-Jugosllavisë.

Shqiptarë të shumtë vuajtën nëpër burgje, nuk e panë më Kosovën, duke iu privuar edhe liritë më themelore të njeriut.

Më poshtë keni edhe videon që dëshmon për këto tortura dhe kalvarin e vuajtjeve të shqiptarëve:


(BalkanWeb)


KOMENTO

*E-mail nuk do te publikohet.
Komenti juaj do publikohet brënda 3 orëve , nëse përdorni fjalor ofendues , komenti nuk do të publikohet nga moderatori .


Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.