Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Vajzat shqiptare kryesojnë në botë për prirjet në shkencë

27983408_1814628611915731_5813311688275448519_o-600x400

Shqipëria është një nga vendet e pakta në botë ku gratë dhe vajzat kanë rezultate më të larta se djemtë në shkencë dhe matematikë.

Përfaqësuesi i UN Women në Shqipëri, Giuseppe Belsito i ka konsideruar vajzat dhe gratë një pasuri fantastike, ku sipas tij këto të fundit do të jenë edhe e ardhmja e vendit.

Sipas të dhënave të bëra publike nga Un Women(organizatë ndërkombëtare) që operon edhe në Shqipëri, vetëm 28% e të gjithë studiuesve të botës janë gra.

Studentet vajza në Shqipëri dominojnë fushën e shkencave të edukimit, pasuar nga nga shëndetësia dhe mirëqenia. Vetëm 5% e vajzave janë diplomuar në inxhinieri. Por më shumë se 71% e studentëve të diplomuar në fushën e shkencave natyrore dhe matematikës janë vajza.

Po kështu, sipas objektivave globale përfshirja sa më e madhe e grave dhe vajzave në kërkimin shkencor, jetën politike apo pozicione drejtuese përbëjnë tiparet e zhvillimit të qëndrueshëm të një vendi, shkruan Atsh.
(BalkanWeb)


Komente ( 1 )Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.