Organizatat humanitare vazhdojnë të mbështesin popullin ukrainas. Që nga 24 shkurti, 13.6 milionë ukrainas kanë marrë ndihmë humanitare.

“Aktualisht në vendin tonë punojnë 700 organizata humanitare, duke përfshirë agjenci ndërkombëtare, si dhe organizata joqeveritare vendore dhe fondacione bamirësie. Kjo është pesë herë më shumë se dhjetë muaj më parë. Për më shumë se gjysmën e operatorëve humanitar, aktivitetet kryesore mbeten ushqimi, dhe sigurimi i nevojave elementare”, tha ministria.

Vihet re se që nga fillimi i luftës, agjencitë e OKB-së dhe partnerët e tyre kanë dhënë më shumë se 3 miliardë dollarë ndihmë humanitare. Një e treta e këtyre fondeve janë paguar në formën e asistencës në para. Më shumë se 5 milionë ukrainas e morën atë.

Siç u raportua më herët, Ministria e Riintegrimit të Territoreve të Pushtuara Përkohësisht vazhdon të bashkëpunojë në mënyrë aktive me komunitetin humanitar në Ukrainë. Projektet e përbashkëta të Ministrisë me organizatat humanitare ndërkombëtare dhe vendore janë në vazhdim, duke përfshirë me UNHCR Ukrainë, UNICEF, WFP, IOM, ICRC dhe OCHA.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb