Administrata e Ushqimit dhe Barnave ka miratuar testet e para diagnostikuese në shtëpi për klamidian dhe gonorrenë, në përgjigje të epidemisë së përshkallëzuar të SST në Shtetet e Bashkuara. LetsGetChecked, një kompani testimi laboratorike me bazë në Nju-Jork, do të tregtojë Testin Simple 2, duke synuar të ofrojë një zgjidhje të përshtatshme dhe private për individët e shqetësuar për shëndetin e tyre seksual.

Në vend që t’u kërkohet individëve të vizitojnë një institucion shëndetësor, ky komplet inovativ testimi inicohet përmes një pyetësori të plotë shëndetësor të plotësuar nga pacienti, i cili më pas rishikohet nga një mjek i kualifikuar. Testi Simple 2 i dërgohet më pas drejtpërdrejt pacientit për përdorim në shtëpi dhe mostrat dërgohen me postë në një laborator të certifikuar për analizë. LetsGetChecked është i specializuar në fuqizimin e individëve për të marrë mostra në komoditetin e shtëpive të tyre, për t’i dërguar ato në një laborator dhe për të ofruar rezultate të sigurta në internet. Me çmim 99 dollarë, Testi Simple 2 nuk kërkon një recetë, duke eliminuar nevojën për një vizitë te mjeku për testime invazive.

Rregullatorët federalë e shohin këtë zhvillim si një fitore vendimtare për shëndetin publik, duke ofruar një mjet për të adresuar rritjen e vazhdueshme të normave të SST në SHBA, një trend i përkeqësuar gjatë pandemisë për shkak të aksesit të kufizuar në kujdesin e rregullt parandalues. Testi Simple 2, duke ndjekur hapat e ekzaminimit të HIV-it në shtëpi, përfaqëson testin e pare që mund tgë kryhet vetë në shtëpi të miratuar nga FDA për klamidian dhe gonorrenë.

Rritja e rasteve të STD, që arriti në 2.53 milionë në vitin 2021, nënvizon nevojën urgjente për opsione testimi të arritshme dhe diskrete. Rritja e rasteve i atribuohet faktorëve të tillë si aksesi i ulët në kujdesin parandalues, ulja e shqyrtimit të sëmundjeve gjatë pandemisë dhe evoluimi i qëndrimeve ndaj kontracepsionit, duke theksuar nevojën për masa proaktive për të frenuar përhapjen e SST.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: