Autoriteti gjerman i konkurrencës, Bundeskartellamt, ka nisur një procedim kundër Alphabet Inc. (GOOGL, GOOG) dhe partneres të tij Google për të shqyrtuar shërbimin Google News Showcase.

Google News Showcase ofron mundësinë e paraqitjes së përmbajtjes së lajmeve nga botuesit në një mënyrë të spikatur dhe më të detajuar.

Kompania e njoftoi fillimin e shërbimit të saj News Showcase në Gjermani në tetor 2020 dhe shërbimi është bërë i disponueshëm për një numër botuesish gjermanë.

“Bashkëpunimi me Google mund të jetë një mundësi tërheqëse për botuesit dhe ofruesit e tjerë të lajmeve dhe t’u ofrojë konsumatorëve shërbime të reja ose të përmirësuara informacioni, megjithatë, duhet të sigurohet që kjo nuk do të rezultojë në diskriminim midis botuesve individualë”, tha Andreas Mundt, president i Bundeskartellamt.

Bundeskartellamt vuri në dukje se pozicioni i fortë i Google në sigurimin e qasjes për klientët përfundimtarë nuk duhet të çojë në një situatë ku shërbimet konkurruese, të ofruara nga botuesit ose ofruesit e tjerë të lajmeve, të nxirren jashtë tregut.

Në muajt e kaluar, përveç procedimeve kundër Google, Bundeskartellamt tashmë kishte filluar procedura kundër Facebook dhe Amazon, duke u bazuar në mjetin e ri të ligjit të konkurrencës.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb