Në ekspozitën Intersolar Europe 2022, të mbajtur në Messe München, Gjermani, Huawei ndau angazhimin e saj për të bashkëpunuar me partnerët dhe klientët dhe për t’i fuqizuar ata me zgjidhje inovative FusionSolar Smart PV për një të ardhme më të mirë, më të gjelbër dhe më të zgjuar.

Nën temën “Ndërtimi i një shoqërie inteligjente me karbon të ulët”, Huawei ftoi klientët dhe partnerët e saj globalë të përjetojnë përparimin dhe potencialin e energjisë diellore në stendën e saj të ekspozitës.

Huawei demonstroi se si kombinohet energjia diellore me ruajtjen dhe inteligjencën për të përshpejtuar vendosjen e energjisë diellore si energji kryesore dhe për t’i mundësuar industrive të ndryshme dhe familjeve të përfitojnë nga energjia elektrike e gjelbër.

Për të përshpejtuar neutralitetin e karbonit, Huawei ka lançuar 5 zgjidhje të integruara të cilat mundësojnë një ekosistem inteligjent të konsumit të energjisë.

FusionSolar Smart PV 6.0+, Smart String ESS, 1+3 C&I Smart PV Solution 2.0, “1+4+X” Residential Smart PV Solution 3.0 dhe zgjidhja Smart e mikro-rrjetit do të rrisin ndjeshëm prodhimin e energjisë dhe do ndihmojnë klientët të shkurtojnë periudhën e kthimit të investimit.

Ruajtja e energjisë luan një rol të rëndësishëm në prodhimin, transmetimin, shpërndarjen dhe konsumin e energjisë elektrike brenda sistemit të energjisë së pastër.

10

-FusionSolar Smart PV 6.0+: E sigurt, e besueshme dhe me rendimente më të larta

Zgjidhja FusionSolar Smart PV e Huawei përmban inverterin Smart String dhe është njohur gjerësisht nga klientët për ofrimin e energjisë së pastër diellore duke integruar teknologjitë e elektronikës dixhitale dhe të energjisë elektrike, ndërsa promovon zhvillimin dixhital dhe inteligjent të industrisë PV. Bazuar në një qasje të projektimit të të gjithë skenarëve me saktësi të lartë dhe përgjigje të shpejtë, SSLD-TECH identifikon me saktësi dhe ndërpret me besueshmëri gabimet e zakonshme të sistemit DC. Me module të qëndrueshme dhe O&M inteligjente, termocentralet më të mëdha në botë mund të funksionojnë pa probleme dhe me efikasitet.

-Smart String ESS: Zgjidhja për koston optimale të niveluar të ruajtjes së energjisë (LCOS)

20

Zgjidhja e ruajtjes së energjisë (ESS) shërben si një rezervë energjie dhe një rregullator i rrjetit dhe stabilizues njëkohësisht, duke ofruar burime të vlefshme për rruajtjen maksimale dhe rregullimin e frekuencës. Me mbi dhjetë vjet përvojë në R&D në ESS, Huawei integron teknologjitë dixhitale, elektronike të energjisë dhe ruajtjes së energjisë në një strukturë unike të vargut inteligjent për të kapërcyer kufizimet e baterive të litiumit. I përshtatshëm për rruajtjen maksimale dhe rregullimin e frekuencës, Smart String ESS i Huawei ofron një zgjidhje fleksibël dhe me kosto efektive me potencial më të lartë fitimi.

-1+3 C&I Smart PV Solution 2.0: Zgjidhja për një biznes të qëndrueshëm

 

30

Me rritjen e kërkesës nga ndërmarrjet për të reduktuar kostot e energjisë elektrike dhe emetimet e karbonit, Huawei lançoi 1+3 C&I Smart PV Solution 2.0, duke përfshirë një inverter krejtësisht të ri trefazor (SUN2000-50KTL-M3), një Smart String ESS (LUNA2000-200KWH -2H0), i cili mund të shoqërohet me sistemin e kondicionimit të energjisë 100 kW (PCS) dhe një optimizues inteligjent PV (MERC-1100W/1300W-P). Zgjidhja C&I Smart PV do t’i ndihmojë industritë të kalojnë në një epokë me karbon të ulët me kosto të optimizuara të energjisë elektrike, siguri aktive dhe O&M inteligjente për një përvojë të përmirësuar.

-“1+4+X” Residential Smart PV Solution 3.0: Zgjidhja për një jetë më të mirë

Pas lançimit të “1+3+X” Residential Smart PV Solution 2.0 në 2021, Huawei prezantoi dizajnin e përmirësuar “1+4+X” këtë vit. Duke shfaqur një kontrollues energjie inteligjente që lidh një kontrollues moduli, një ESS, një karikues EV dhe një sistem menaxhimi, zgjidhja e integruar mundëson një ekosistem inteligjent të konsumit të energjisë. Kjo rrit shkallën e vetëkonsumit të PV në 90% nga 70% në gjeneratën e mëparshme, duke sjellë një përvojë gjithëpërfshirëse të energjisë së pastër në shtëpitë me kosto më të ulëta të energjisë elektrike, siguri aktive dhe ndihmë inteligjente.

– Zgjidhja Smart e mikro-rrjetit: Për furnizim të pastër, të sigurt dhe të besueshëm me energji elektrike

Mënyra tradicionale e prodhimit të energjisë rezulton në emetime të larta të dioksidit të karbonit, kosto të larta dhe efikasitet të ulët, duke kontribuar në problemin e përhapur të ndarjes së energjisë. Huawei ka lançuar Zgjidhjen Smart Micro-Rrjeti për të ofruar LCOE optimale për projektet e mikro-rrjetit 100 MW me ruajtje të energjisë, duke siguruar një furnizim të pastër, të sigurt dhe të besueshëm me energji elektrike me prodhim më të lartë energjie dhe kosto më të ulëta.

Arritja e neutralitetit të karbonit do të kërkojë përpjekjet kolektive të klientëve dhe partnerëve globalë. Huawei do të mbetet i hapur e bashkëpunues dhe do të punojë me partnerë në të gjithë zinxhirin e vlerës së industrisë, organizatat e industrisë dhe organizatat e standardeve.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: