Prezantuesi dhe gazetari Nick Ferrari dhe Ministri i Zyrës se Brendshme Robert Jenrick përplasen ‘live’ për gjuhën e tij ndaj shqiptarëve.

Një incident diplomatik është shkaktuar nga publikimi i një videoje promovuese që vlerëson ata që kanë gjetur dhe ndaluar emigrantët e paligjshëm nga Shqipëria. Nick Ferrari dhe Ministri Robert Jenrick, i cili publikoi videon, patën një përplasje të ashpër në emisionin e mëngjesit të Nick.

Robert Jenrick i tha Nick: “Nuk jam penduar për videon, por mendoj se është e rëndësishme që të punojmë në mënyrë konstruktive me qeverinë shqiptare ashtu siç jemi në të vërtetë.”

Nick pyeti: “Si është konstruktive?”

“Dua të kemi marrëdhënien më produktive që mundemi me qeverinë shqiptare”, u përgjigj ministri.

“Epo pse i keni ofenduar atëherë?”, Nick u përgjigj.

Z. Jenrick u mbrojt: “Ajo që ne duhet të jemi në gjendje të dallojmë është diaspora shqiptare në këtë vend, të cilën ne e respektojmë dhe dëshirojmë të punojmë sa më afër që të mundemi – shtetasit britanikë që janë me origjinë shqiptare, ata që zgjedhin të vijnë këtu legalisht. …dhe ata që vijnë këtu ilegalisht me varka të vogla.

“Është absolutisht e drejtë që qeveria ka një qëndrim shumë të fortë për këtë dhe është një fokus i veçantë i kryeministrit dhe i imi për të ulur dukuritë që pamë vitin e kaluar që ishte një numër shumë i madh i shqiptarëve që erdhën ilegalisht… Shqipëria është një vend i sigurt!”.

Nick theksoi: “Ju citohet të keni thënë: “Unë kam takuar stafin fantastik që ka punuar…për të gjetur shqiptarët, për t’i ndaluar ata, për t’i futur në trajnerë, për t’i çuar në aeroport dhe për t’i kthyer në Tiranë.’

“Askund në atë fjali nuk përmendet paligjshmëria. Imagjinoni sikur një vend tjetër t’ua thoshte këtë britanikëve.”

Ministri deklaroi: “Ajo që është thelbësore këtu është që ata individë që vijnë këtu ilegalisht dhe ata njerëz që janë shkelës të shtetasve të huaj…të hiqen zyrtarisht nga oficerët e mi të zbatimit të imigracionit dhe të kthehen në vendet e tyre.”

Zoti Jenrick tha se ai “nuk do të pengohet” nga vazhdimi i punës së tij, por do të vazhdojë të “punojë produktivisht” me qeverinë shqiptare.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb