Presidenti Volodymyr Zelensky i ka bërë thirrje shteteve aleate që të bashkohen në një marrëveshje zyrtare që do të siguronte kompensim nga Rusia për të gjitha dëmet që i janë shkaktuar Ukrainës.

“Ne ftojmë vendet partnere të nënshkruajnë një marrëveshje shumëpalëshe dhe të krijojnë një mekanizëm që siguron që të gjithë ata që kanë vuajtur nga pushtimi rus të mund të marrin kompensim për të gjitha humbjet e shkaktuara”, tha ai në një deklaratë në rrjetet social, raporton The Guardian.

Presidenti i Ukrainës tha se një marrëveshjeje të tillë, fondet dhe pronat ruse në shtetet nënshkruese do të konfiskoheshin. Më pas ata do të drejtoheshin në një fond të posaçëm kompensimi.

(BalkanWeb)