Shërbimi sekret ukrainas i SBU njoftoi sot se ka shkatërruar një rrjet agjentësh që punonin për shërbimin e inteligjencës ushtarake ruse të GRU, në të cilin ishte përfshirë edhe deputeti ukrainas Andrij Derkaç.

Ligjvënësi ukrainas u akuzua më parë nga Shtetet e Bashkuara për ndërhyrje në zgjedhjet presidenciale të SHBA-së të vitit të kaluar si agjent rus dhe vendosi sanksione ndaj tij. Portali Ukrainian Truth shkroi për këtë.

Sipas Shërbimi sekret ukrainas, Derkach krijoi një rrjet të kompanive private të sigurisë për të ndihmuar forcat ruse të marrin kontrollin e Ukrainës pasi pushtimi filloi në shkurt të këtij viti.

SBU sqaroi se kishte arritur të shpërbënte rrjetin e inteligjencës ruse në fillim të luftës aktuale kur arrestoi këshilltarin e Derkach, Ihor Kolesnikov.

Sipas këshilltarit të SBU, kompanitë e Derkach duhej të siguronin kalimin e pajisjeve ushtarake ruse në qytetet e Ukrainës.

(BalkanWeb)