Britania e Madhe është në një luftë të re të ftohtë, ka thënë një ish-përfaqësues i Britanisë së Madhe në NATO.

Sir Adam Thomson tha për Sky News: “Është e pamohueshme që jemi në versionin e shekullit të 21-të të një lufte të ftohtë – “l” e vogël “w” e vogël.

“Dinamika është e gjitha shumë e njohur për këdo që jetoi luftën e ftohtë të shekullit të 20-të dhe kam frikë se ato dinamika do të nxisin rritjen e shpenzimeve të mbrojtjes.”