Çdo territor që është inkorporuar zyrtarisht në Federatën Ruse do të “përfitojë nga mbrojtja e plotë”, tha të shtunën Ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov.

“I gjithë territori shtetëror i Rusisë që tashmë është ose mund të zyrtarizohet shtesë në kushtetutën e vendit tonë, sigurisht që do të përfitojë nga mbrojtja e plotë”, tha Lavrov gjatë një konference për shtyp në Nju Jork.

“Si mund të jetë ndryshe? Të gjitha ligjet, doktrinat, konceptet dhe strategjitë e Federatës Ruse janë të zbatueshme në të gjithë territorin e saj.

Komentet e Lavrov erdhën një ditë pasi katër zona të okupuara nga Rusia të Ukrainës filluan votimin në referendumet për bashkimin me Rusinë, sipas udhëheqësve të tyre separatistë – një proces që vazhdon të hënën. Referendumet janë të paligjshme sipas ligjit ndërkombëtar dhe janë hedhur poshtë si “një mashtrim” nga qeveritë perëndimore dhe Kievi.

Javën e kaluar, presidenti rus Vladimir Putin njoftoi masat e menjëhershme të rritjes ushtarake në pushtimin e Ukrainës nga Moska, duke shtuar: “Nëse integriteti territorial i vendit tonë kërcënohet, ne me siguri do të përdorim të gjitha mjetet që kemi në dispozicion për të mbrojtur Rusinë dhe popullin tonë. ”