Një celulë hakerimi pro presidentit rus Vladimir Putin ka njoftuar planet për të sulmuar faqet zyrtare të internetit të SHBA-së gjatë tre ditëve të ardhshme.

Një postim në Twitter që tregon pamjet e ekranit të veprimit të planifikuar, i cili titullohet “USA OFFLINE: F**K NATO”, liston disa nga objektivat, duke përfshirë faqet e internetit shtetërore dhe federale.

Për secilën nga faqet e internetit, hakerët kanë detajuar se si planifikojnë të ndërpresin shërbimet.

Ata synojnë të bllokojnë faqen kryesore të internetit për disa prej autoriteteve, duke “ndaluar edhe të gjitha shërbimet online”.

Planet u ndanë në Telegram nga një grup hakerësh pro-Kremlinit i quajtur Killnet, i cili tashmë ka shënjestruar infrastrukturën online të disa qeverive perëndimore këtë vit.

Duke folur për grupin në shtator, eksperti i sigurisë kibernetike Stefan Soesanto i tha Politico: Shumë njerëz në Rusi i shohin ata si heronj.

“Qëllimi i Killnet është të bëjë evropianët të paguajnë për mbështetjen e tyre për Ukrainën dhe të ndëshkojë qeveritë perëndimore për qëndrimet e tyre anti-ruse,” shtoi Soesanto, një studiues në Qendrën për Studime të Sigurisë në ETH Cyrih.

Sulmi i tyre më i madh ishte në maj gjatë konkursit të këngëve Eurovizion, pasi Rusia u ndalua të konkurronte për shkak të luftës në Ukrainë.

(BalkanWeb)