Krishtlindja e gjen Ministrinë e Turizmit dher Mjedisit në promovimin e një albumi për Alpet të bërë nga Alket Islami Kreu i “Areonautikës shqiptare” dhe inagurimin e Qendrën e Vizitorëve të Parkut Komëbtar Valbonë, një investim ky i Fondit Shqiptar të Zhvillimit.”

Nuk kishin se si kërkonim ta mbyllnim vitin turistik 2019 më bukur se sa këtu në Valbonë në një nga destinacionet më të njohura shqiptare dhe mendoj se i ka të gjitha mundesitë që të jetë një destinacion unik për gjithë zonën e Ballkanit Perëndimor pasi realisht bukurinë dhe madhështinë e alpeve tona nuk i ka asnjë vend tjetër dhe jo më kotë sot ka së bashku me Rahmanion Ildën Astritin, Agjencitë Kombëtare të Turizmit dhe gjithë kolegët e botës turistike dhe agjenicitë e e promovimit të turizmit shqiptar, pasi duam të dëshmojmë që Shqipëria nuk ka derstinacion kryesor vetëm detin dhe s’mund të ketë sukses nëse ofrojmë vetëm detin edhe rërën, por na duhet të kemi një kombinim në të 12 muajt e vitit të bukurive natyrore të vendit tonë dhe jemi këtu në këto 2 promovime që në fakt është dhe thelbi i të gjithë strategjisë sonë të zhvillimit të turizmit për të dëshmuar se sa bukur është edhe këtu në zonën e Valbonë se sa turizëm u bë edhe tani në pikun e dimrit edhe sa madhështore kjo zonë është në fakt edhe se sa kollaj vihet nga Tirana dhe nga e gjithë Shqipëria dhe se sa duhet të promovojmë ne turizmin jo vetëm për të huajt por edhe për shqiptarët”, tha Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi.

Parku Kombëtar i Valbonës është ndër parqet më të klikuara në booking.com ku dhe përshtypjet e të huajëve janë nga më të mirat. Ky park është i vizituar në të 12 muajt e vitit, duke ofruar peisazhe madhështore por dhe sporte të llojeve të ndryshme. “Me Fondin Shqiptar të Zhvillimit ne nuk kemi vetëm këtë investim në Valbonë me Drejtues të këtij fondi dhe me bordin e tij ne kemi diskutuar gjatë për të vazhduar në kuadër të sistemimit të ujërave të zeza të kësaj zone dhe po ashtu disa investime të tjera që në kuadrin tonë të 100 fshatrave Valbona të jetë zona e cila realisht të jetë një nga polet më të rëndësishme të turizmit shqiptar.

Pra them që ky viti 2019 edhe pse nuk ka qenë një vit fare i thjeshtë për turizmin shqiptar kemi pasur disa problematika gjatë këtij viti. Kemi patur problematika nga problemet tona të brendshme por kemi patur problematika të natyrës të tërmetiti që ndodhi në shtator dhe tani në nëntorë përsëri ja dolëm që të kishim një vit të suksesshëm një vit me mbi 6.4 milion turistë të huaj kanë ardhur në Shqipëri gjatë vitit 2019”, Tha Ministri Klosi. Ndërkohë ai falenderoi dhe banorët të cilët e kanë mbrojtur zonën nga zhvillimi i paqëndrueshëm dhe nuk e lanë këtë zonë që të bëhej e shkretë por zhvilluan turizmin gjithëvjetor.

Fjala e plote

Nuk kishin se si kërkonim ta mbyllnim vitin turistik 2019 më bukur se sa këtu në Valbonë në një nga destinacionet më të njohura shqiptare dhe mendoj se i ka të gjitha mundesitë që të jetë një destinacion unik për gjithë zonën e Ballkanit Perëndimor pasi realisht bukurinë dhe madhështinë e alpeve tona nuk i ka asnjë vend tjetër dhe jo më kotë sot ka së bashku me Rahmanion Ildën Astritin, Agjencitë Kombëtare të Turtizmit dhe gjithë kolegët e botës turistike dhe agjenicitë e e promovimit të turizmit shqiptar, pasi duam të dëshmojmë që Shqipëria nuk ka derstinacion kryesor vetëm detin dhe s’mund të ketë sukses nëse ofrojmë vetëm detin edhe rërën, por na duhet të kemi një kombinim në të 12 muajt e vitit të bukurive natyrore të vendit tonë dhe jemi këtu në këto 2 promovime që në fakt është dhe thelbi i të gjithë strategjisë sonë të zhvillimit të turizmit për të dëshmuar se sa bukur është edhe këtu në zonën e Valbonë se sa turizëm u bë edhe tani në pikun e dimrit edhe sa madhështore kjo zonë është në fakt edhe se sa kollaj vihet nga Tirana dhe nga e gjithë Shqipëria dhe se sa duhet të promovojmë ne turizmin jo vetëm për të huajt por edhe për shqiptarët. Ne sot kemi ardhur me ftesë të dy organizatave që janë të dyja profile krejtësishjt të ndryshme Alketin dhe shoqata e tij që promovojnë Shqipërinë nga ajëri dhe shqipërinë turistike me pamjen e saj të mbrekullueshme dhe Fondi Shqiptrar i Zhvillimit prezantuar nga Fredi dhe gjithë kolegët e tij për të prezantuar 2 produkete. I pari është Albumi me fotografi të mititi tonë të Alpeve Shqiptare dhe e dyta është investimi i madh që Fondi i Zhvillimit ka bërë për të treguar dhe demostruar se sa mundet dhe se sa bukur mund të funksionojë një strukturë akomoduese që kanë së bashku të gjitha aktivitetet e marra së bashku në një vend të caktuar në një hapësirë të caktuar për të kuptuar që këtu prodhohet ku ka zyra informuese ku ka ambiente argëtuese ku ka padyshim akomodim dhe restorante për të shfrytëzuar bukurinë e alpeve tona. E kemi shumë të nevojshme jashtëzakonisht të nevojshme që ta promovojmë Valbonën dhe gjithë zonën tonë të veriut edhe ti bëjmë një homazh por edhe një falenderim të gjithë atyre nismëtarëve të kësaj zonë që e nisën me bujtina të vogla që e nisën me me pak turist, por që tashmë kanë turizëm 12 mujor tashmë janë realizuar me dhjetra e dhjetra guesthouse bujtina të vogla dhe po afrohemi edhe në një hotel me 5 yje në zonën e Valbonës. Për ata njerëz të cilët e mbrojtën zonën. Nuk e lanë të dëmtohet duke hequr diskutimin për HEC-in por nuk e lanë në këtë zonë që të marrë një zhvillim të keq nuk e lanë këtë zonë që të shkretohet nuk lanë këtë zonë të harruar por sollën këtu një destinacion të vërtet që prodhon shumë mirqënie edhe nuk besoj se ka një vend më të mirë se sa Valbona për të dëshmuar se sa të zotët janë shqiptarët, se sa mikpritës janë ata se sa mirë dinë të presin turistë të gjitha kombësive se sa mirë dinë ta ruajnë mjedisin të padëmtuar. Prandaj unë i përulem realisht veprës së madhe që kanë bërë të gjithë banorët e kësaj zone për ta transformuar këtë në destinacion të jashtëzakonshëm turistik. Me Fondin Shqiptar të Zhvillimit ne nuk kemi vetëm këtë investim në Valbonë me Drejtues të këtij fondi dhe me bordin e tij ne kemi diskutuar gjatë për të vazhduar në kuadër të sistemimit të ujërave të zeza të kësaj zone dhe po ashtu disa investime të tjera që në kuadrin tonë të 100 fshatrave Valbona të jetë zona e cila realisht të jetë një nga polet më të rëndësishme të turizmit shqiptar. Pra them që ky viti 2019 edhe pse nuk ka qenë një vit fare i thjeshtë për turizmitn shqiptar kemi pasur disa problematika gjatë këtij viti. Kemi patur problematika nga problemet tona të brendshme por kemi patur problematika të natyrës të tërmetiti që ndodhi në shtator dhe tani në nëntorë përsëri ja dolëm që të kishim një vit të suksesshëm një vit me mbi 6.4 milion turist të huaj kanë ardhur në Shqipëri gjatë vitit 2019 dhe sic e thashë nga veriu në jug nga deti në mal nga liqenet lumenjt kanmë parë bukuritë tona natyrore por ama edhe pëse kemi pasur kaq problematika qoftë politike qoftë të trazirave të fillim vitit, zgjdhjeve të qershorit thashe dhe tërmetet në shtator dhe nëntor përsërti ja dolëm për të dëshmuar që jemi një destinacion i qëndrueshëm dhe e gjithë politika jonë për vititn 2020 është që këtë destinacion të qëndrueshëm që është bërë ta promovojmë në të gjitha mënyrat që mundemi nga ajëri nëpërmnjet Alketit dhe kolegëve të tij nga toka nga bujtinat nga ju që keni përgatitur kaq shumë nga kolegët e agjencive turistike që sjellin turist për zonën e bregdetit, por na duhet shumë që ne si institucione politikbërëse t’i mbledhim të gjitha këto së bashku edhe këto t’i shndërrojmë në atë cfarë Alketi ka thënë për Alpet, por që është e gjithë Shqipëria. Mirëse të vnti në Shqipëri Mirëse të Vini në një vend kaq shumë bujar

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb