Elon Musk lëshoi ​​kërcënimin e tij më të drejtpërdrejtë për t’u larguar nga blerja e tij e Twitter (TWTR) të hënën, duke akuzuar hapur kompaninë e mediave sociale për shkeljen e marrëveshjes së bashkimit duke mos ofruar të dhënat që ai ka kërkuar për llogaritë e padëshiruara dhe false.

Në një letër drejtuar kreut të ligjit, politikave dhe besimit të Twitter, Vijaya Gadde, Musk pretendoi se Twitter “po reziston në mënyrë aktive dhe po pengon të drejtat e tij të informacionit” siç përshkruhet nga marrëveshja.

“Kjo është një shkelje e qartë materiale e detyrimeve të Twitter sipas marrëveshjes së bashkimit dhe zoti Musk rezervon të gjitha të drejtat që rrjedhin prej saj, duke përfshirë të drejtën e tij për të mos përfunduar transaksionin dhe të drejtën e tij për të përfunduar marrëveshjen e bashkimit”, i shkroi kompanisë një avokat që përfaqëson Musk.

Musk ka kërkuar që Twitter të dorëzojë informacionin në lidhje me metodologjitë e tij të testimit për të mbështetur pretendimet e tij se bot-et dhe llogaritë e rreme përbëjnë më pak se 5% të bazës aktive të përdoruesve të platformës, një shifër që kompania e ka deklaruar vazhdimisht për vite me radhë në zbulimet publike të boilerplate. Musk gjithashtu ka bërë thirrje për të bërë vlerësimin e tij të pavarur bazuar në të dhënat e Twitter.

Aksionet e Twitter ranë 5% në fillim të tregtimit të së hënës. Edhe përpara zhvillimit të fundit, aksionet e Twitter tregtoheshin shumë më poshtë ofertës së blerjes së Musk prej 54.20 dollarë për aksion, me gjasë që tregon skepticizmin e investitorëve për arritjen e marrëveshjes.

Drejtori i Përgjithshëm i Twitter, Parag Agrawal, i ka qëndruar metrikës së padëshiruar prej kohësh të kompanisë së tij. Në një deklaratë të hënën, kompania tha: “Twitter ka dhe do të vazhdojë të ndajë në bashkëpunim informacionin me zotin Musk për të përfunduar transaksionin në përputhje me kushtet e marrëveshjes së bashkimit.”

Kompania tha gjithashtu se synon “të mbyllë transaksionin dhe të zbatojë marrëveshjen e bashkimit me çmimin dhe kushtet e rënë dakord”.
Musk ka pretenduar se numri i vërtetë i llogarive spam ka të ngjarë të jetë shumë më tepër, potencialisht deri në 90%. Musk ka thënë më parë se blerja “nuk mund të ecë përpara” derisa kompania të sigurojë “prova” të metrikës së saj të spamit.

Disa analistë të Wall Street kanë thënë se kjo shtyrje mund të jetë një rast i pendimit të blerësit dhe një përpjekje për të presionuar Twitter për të negociuar një çmim më të ulët për marrëveshjen prej 44 miliardë dollarësh. Ka pasur pyetje që në fillim se si Musk do ta financonte blerjen. Aksionet e mediave sociale kanë marrë gjithashtu një goditje në javët e fundit mes shqetësimeve më të gjera të tregut.
Letra e së hënës spekulonte se Twitter mund të “mbajë të dhënat e kërkuara për shkak të shqetësimit se çfarë do të zbulojë analiza e vetë zotit Musk për ato të dhëna”.

Letra gjithashtu pretendonte se Twitter kishte kërkuar të kufizonte aksesin në informacion duke interpretuar ngushtë marrëveshjen e bashkimit, në mënyrë që dhënia e informacionit të binte jashtë fushës së kërkesave kontraktuale të Twitter. Por letra akuzonte se edhe nga përkufizimet e ngushta të Twitter, ajo ka ende detyrimin për të dhënë informacionin.

Në një dosje të veçantë të letrave me vlerë, Twitter më parë zbuloi se Musk kishte hequr dorë nga një klauzolë e kujdesit të duhur në marrëveshje që mund ta kishte bërë më të lehtë për të të tërhiqej nga marrëveshja; pa të, Musk mund të përballet me një ngjitje më të ashpër dhe me perspektivën e një procesi gjyqësor.

Duke bërë marrëveshjen për të blerë Twitter, Musk i ka bërë spam bots në platformë një çështje qendrore. Ai është zotuar t’i mposhtë ata ose “të vdesë duke u përpjekur”, edhe pse ai e ka përshkruar Twitter si jetik për “të ardhmen e qytetërimit”.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: