ZAGREB

Në seancën e Qeverisë së Kroacisë, u miratua një vendim për të dërguar vaksina kundër COVID-19 në Shqipëri dhe Maqedoninë Veriore.

Të enjten, 13 maj 2021, Ministri i Punëve të Jashtme dhe Evropiane Gordan Grlić Radman mori pjesë në seancën e 57-të të Qeverisë kroate.

Sesioni miratoi vendimin për dërgimin e ndihmës humanitare në Republikën e Shqipërisë dhe Republikën e Maqedonisë Veriore, duke dhuruar vaksina kundër COVID-19. Vendimi parashikon një dhurim vaksinash 20 000 doza vaksine në total – 10 000 doza për Republikën e Shqipërisë dhe 10 000 doza për Republikën e Maqedonisë Veriore.

“Republika e Shqipërisë dhe Republika e Maqedonisë Veriore po përballen me pasojat e rënda të pandemisë COVID-19, presionit të madh mbi sistemin shëndetësor dhe mungesës së vaksinave. Vetë Komisioni Evropian ka identifikuar vendet në zonën tonë të afërt si një përparësi për ndihmën e vaksinave. Në këtë drejtim, Kroacia vazhdon të solidarizohet me vendet fqinje të saj Republikën e Shqipërisë dhe Republikën e Maqedonisë Veriore duke ofruar ndihmë humanitare në formën e vaksinave kundër COVID-19 “, tha ministri Grlić Radman.

Dhurimi i vaksinave ndjek udhëzimet e mekanizmit të Bashkimit Evropian për transferimin e vaksinave në vendet e treta dhe Kroacia është ndër vendet e para në BE që zbaton dhurimet bilaterale të vaksinave. Vaksina e blerë më parë, e cila është aktualisht në depon e Institutit Kroat të Shëndetit Publik, do të përdoret për të zbatuar dhurimin.

Në seancën e Qeverisë kroate, u miratua Vendimi për Krijimin e Grupit Ndër-departamental të Punës për Përgatitjen e Aderimit të Republikës së Kroacisë në Organizatën për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD). Puna e këtij organi do të synojë koordinimin e bashkëpunimit të organeve të administratës shtetërore me organet punuese të OECD-së, në mënyrë që të përmbushë kriteret për anëtarësim.

(Balkanweb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb