Më 1 Qershor Shqipëria duhet të shënohet si vendi i parë europian pa qese plastike. Vendi ynë do të jetë në avangardë të vendimit të BE për eliminimin e plastikës njëpërdorimshme në të gjithë vendet e BE-së deri në vitin 2021. – theksoi ministri i turizmit dhe I mjedisit, Blendi Klosi gjatë fjalës së tij në Simpoziumin e dytë Shkencor Ndërkombëtar për aplikimet Inxhinierike në sfidat mjedisore.

“Besoj ju që jeni shumë më tepër të informuar e keni parë edhe vendimet e fundit të vendeve europiane që kanë marrë një direktivë që në vitin 2021 nuk do të ketë më plastika njëpërdorimshe në BE, por ne duam të jemi shumë më tepër avangardë në këtë aspekt edhe për shumë arsye që kanë të bëjnë me realitetin shqiptar. Pra në 1 Qershor 2020 ne të vazhdojmë të jemi këmbëngulës që duhet të shënohemi si vendi i parë europian pa qese plastike mbajtëse njëpërdorimshe dhe për këtë arsye pedagogët e këtij fakulteti kanë dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm pasi kjo është një bisedë që aq sa ka nevojë për shpjegim publikut aq ka nevojë edhe për argumenta teknikë”- tha ministri Klosi.

Në simpoziumin ku ishin të pranishëm pedagogë të huaj krahas trupës pedagogjike të inxhinierisë së mjedisit dhe degëve të tjera inxhinierike, si edhe studentëve, Ministri Klosi vlerësoi kontributin e trupës pedagogjike në hartimin e masterplanit për menaxhimin e integruar të mbetjeve urbane. “Pa kontributin e inxhinierëve të këtij fakultetit ne do ta kishim të pamundur që të ndërtonim një masterplan të qartë dhe një ndërhyrje radikale në këtë aspekt”- tha ai duke theksuar se auditori i universitetit është mbështetësi kryesor dhe duhet të jetë aleati kryesor i politikave të ministrisë së Mjedisit.

Ministri Klosi shtoi se inxhinierët nëpërmjet mendimit të tyre shkencor duhet të jenë gjithmonë e më aktiv në vendimmarrjet në fushën e mjedisit. “Duhet shumë që inxhinierët e këtij fakulteti dhe mendimi inxhinierik të jetë gjithmonë e më aktiv në vendimmarrje që kanë të bëjnë me monitorimin e fazës së dytë por mbasi të kemi një reduktim të ndotëse të dukshëm cfarë do të bëjmë me ndotësit e padukshëm”- u shpreh ministri Klosi duke përsëritur ftesën që të gjithë studentët të jenë pjesë e praktikave mësimore pranë institucioneve në varësi të ministrisë së Mjedisit.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb