Kryetari i Asamblesë Kombëtare të Pakistanit Raja Pervaiz Ashraf tha se ndryshimi global i klimës po vepron si një kërcënim real për sigurinë njerëzore dhe duhet të merren masa efektive për të përballuar atë.

Duke iu drejtuar një seminari dyditor të organizuar bashkërisht nga Unioni Ndërparlamentar (IPU) dhe Asambleja Kombëtare e Pakistanit, Ashraf tha se ligjvënësit e parlamenteve të ndryshme në botë duhet të luajnë rolin e tyre në zbutjen efektive të krizës klimatike.

I titulluar “Seminari i Tretë Rajonal i Unionit Ndërparlamentar mbi Arritjen e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm për Parlamentet e Azisë-Paqësorit” këtu në dhomën e parlamentit, seminari synoi të përmirësojë koordinimin midis vendeve të Azisë-Paqësorit për të hartuar mënyra dhe mjete për arritjen e prosperitetit të qëndrueshëm.

Duke folur në ngjarjen me parlamentarë vendas dhe delegatë të huaj të pranishëm, Ashraf tha se vendi i tij po përballet me efekte të rënda të ndryshimeve klimatike pavarësisht kontributit të tij të papërfillshëm në ngrohjen globale.

“Pakistani renditet i teti në mesin e vendeve më të cenueshme ndaj ndryshimeve klimatike pavarësisht se kontribuon më pak se 1 për qind në emetimet globale, dhe përmbytja e fundit në Pakistan shkaktoi humbje të pariparueshme të jetëve të çmuara dhe shkatërrim në infrastrukturën bazë, duke përfshirë rrugët, shtëpitë, shkollat ”, shtoi ai.

Ai tha se vendi i tij po bën përpjekjet më të mira për të shpëtuar dhe rehabilituar njerëzit e prekur, por bota gjithashtu duhet të luajë rolin e saj në mbështetjen e Pakistanit në kohën e nevojës.

Duke folur në këtë aktivitet, presidenti i Unionit Ndërparlamentar (IPU) Duarte Pacheco i kërkoi komunitetit ndërkombëtar, veçanërisht vendeve të zhvilluara, të ndihmojnë Pakistanin të rimëkëmbet nga katastrofa e përmbytjeve.

Ai tha se është e rëndësishme që bota e zhvilluar të tregojë solidaritet me njerëzit dhe familjet e Pakistanit që vuajtën për shkak të përmbytjes katastrofike dhe të mbështesë vendin për të përmbushur nevojat financiare gjatë procesit të shpëtimit, ndihmës dhe rindërtimit.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb