Zvicra do të miratojë sanksionet të reja shtesë, në kuadër të masave të marra nga BE-ja, kundër Rusisë. CNN shkruan se një ndër këto masa është dhe ngrirja e aseteve të shumë njerëzve me lidhje të ngushta me presidentin rus Vladimir Putin. Ky ka qenë njoftimi i fundit i dhënë nga qeveria zvicerane.

Masat e reja të miratuara kanë të bëjnë me mallra dhe shërbime të caktuara financiare, tha qeveria, duke shtuar se lista e sanksioneve të Zvicrës është zgjeruar në përputhje me rrethanat.

Sipas qeverisë, zbatimi i këtyre sanksioneve është në përputhje me neutralitetin e Zvicrës.

“Eksporti i të gjitha artikujve me përdorim të dyfishtë në Rusi tani është i ndaluar, pavarësisht nga përdorimi i tyre përfundimtar ose përdoruesi përfundimtar. Përveç kësaj, eksporti i mallrave që mund të kontribuojnë në përmirësimin ushtarak dhe teknologjik të Rusisë ose zhvillimin e mbrojtjes dhe sigurisë. Ky sektor është i ndaluar”, tha qeveria, duke shtuar se “është e ndaluar edhe ofrimi i asistencës teknike, shërbimeve të ndërmjetësimit apo financimit”.

“Eksporti në Rusi i mallrave dhe shërbimeve të caktuara në sektorin e naftës nuk lejohet më. Për më tepër, eksporti i mallrave dhe teknologjisë së caktuar që mund të përdoren në aviacion dhe industrinë e hapësirës është i ndaluar,” tha gjithashtu qeveria.
Transaksionet me Bankën Qendrore Ruse gjithashtu nuk lejohen më.

Qeveria ka vendosur gjithashtu “të shtojë individët në listën e personave të miratuar nga BE më 28 shkurt në Aneksin 8 të Urdhëresës dhe në këtë mënyrë të ngrijë asetet e personave të tjerë me lidhje të ngushta me presidentin rus Vladimir Putin”.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb